Vuig Band - blues balkan en zydeco

De verwachtingen waren hoog gespannen want, … zou het mogelijk zijn na Front Row Zydeco dat succes te benaderen? De speeltuin in de visserstraat in Breda zou het podium gaan geven om antwoord te gaan krijgen op die lang verwachte vraag. Hoe zou het klinken die gewaagde combinatie van Blues, Zydeco en de nieuwkomer Balkanmuziek?

Vuig Richard van Turnhout

In vindt het altijd leuk om Sharon te zien (en horen) drummen. Eenmaal na die vier tellen vooraf gaat zij helemaal op in haar eigen wereldje, in trans werkt zij haar nummer af om bij de laatste klap weer te ontwaken, verwonderd om zich heen kijkend wat er allemaal gebeurd in de 'zaal' en met een bescheiden glimlach het applaus in ontvangst neemt. Ook Richard voelt zich steeds meer thuis in zijn rol van frontman op het podium. Via de liefde kwam Merel aangewaaid die voor het verrassingseffect zorgde. Ik wist dat ze een behoorlijke muzikale opleiding heeft genoten maar dat het er zo zou uitzien op het podium, … de passie straalde er van af. Met die twee meiden krijgen de heren nog de handen vol om de zaak in bedwang te houden. Via de muzikanten advertentie website werd er contact gelegd met Stefan en Davy, alles bij elkaar een goed gesmeerd team die er zin in hadden vrijdag 11 maart 2016.

Het was weer eens leuk om terug te zijn in het uitgaansgebied van Breda. De Visserstraat loopt over in de Havenmarkt, en naam van oudsher verbonden met uitgaan in Breda. Ik heb er vroeger nog gedraaid in 'de Toren', 'de Pasja', 'het Vraagteken', en 'de Brouwerij', allemaal vergane glorie en geen spoor meer van te vinden.

Half tien liepen we al door een nog leeg en stil uitgaansgebied. De eerste band zat al op het podium te wachten op de entree van de geluidstechnieker die nog lang wegbleef. Eenmaal aangekomen had hij zijn kunstjes snel uitgevoerd met de gewone muziek op de achtergrond. De fans van beide bands begonnen binnen te druppelen aangevuld met de lokale stamgasten en al snel zat de tent redelijk vol.

Het repertoire van Vuig staat als een huis, van de blues kwamen we al snel terecht in de Balkan met Disco Partizani, een nummer waarmee het publiek in de mood werd gebracht. Dat kan ook niet anders gezien het enthousiasme op het podium. Er zaten nog meer Zydeco nummers in de set dan ik tevoren had verwacht.

De eerste klap is altijd een daalder waard, nu wordt het zaak om het repertoire uit te gaan breiden en zorgen dat er een trouwe fanclub ontstaat. Davy heeft ook verstand van marketing dus wees er op voorbereid dat je gebombardeerd gaat worden met alles wat ook maar ergens een link heeft naar de band. Als jij er maar bij bent voor het volgende optreden dan is het goed. Succes is af te meten aan al die kleine optredens waar de kastelein tevreden is met de band en de publieksopkomst. Dat wordt hard werken en dan komt het oude succes van Front Row ook weer snel in beeld. Optredens op internationale podia. Maar ik denk dat het deze keer nog veel verder kan gaan, eigen nummers, gewaagde combinaties van Balkan, Blues en Zydeco, … en een volwaardig album.

— Henk Mutsaers [ZydecoZityRadio]

Website Vuig