Even voorstellen: Henk Mutsaers 13-05-1952

Henk Mutsaers wasbord

Sinds augustus 1970 ben ik werkzaam in de weekends als deejay in vele discotheken en als presentator van diverse festivals. Het zydeco festival in Raamsdonksveer presenteer ik al 20 jaar (1995) met veel genoegen. Voor de radio ben ik gevraagd om Piet Ribbers te versterken omdat hij het niet altijd met zijn werk kan combineren en doe dat inmiddels sinds 2007. Zydeco dansen is uitgegroeid tot een ware passie en tezamen met de Bayou Alligators gebeuren er zaken die ik nooit voor mogelijk had gehouden. Op hun nieuwe CD komen 4 van mijn songteksten te staan.
Download hier mijn protest song: Hope Comes In The Dark


Even voorstellen: Piet Ribbers

Piet Ribbers

Ik ben heel mijn leven al een "muziek fanaat", vanaf 1990 organiseer ik diverse festivals, concerten e.d, met name meer in het duistere Blues circuit. Vanaf 1997 ben ik intensief als vrijwilliger betrokken bij het Int. C&Z festival te Raamsdonksveer. In het begin van 2000 begon Jo van Strien een programma bij de SLOG met alleen een uurtje C&Z muziek op band. Ik werd benaderd om dit programma te presenteren en ben er gelijk ingesprongen. In de eerste week van september 2000 ben ik begonnnen met het presenteren en wij doopte dit programma "ZydecoZityRadio". Ik deed dit programma met een vaste technieker Pedro Jansen. Na 1 jaar vroegen wij een 2e uur aan en dit werd gehonoreerd. Ook kreeg ik in deze tijd direct de stempel opgedrukt als "ZydecoPiet". Na enkele jaren kwam Henk Mutsaers erbij. Het werd toen een duo presentatie en dankzij Henk kreeg ons programma, na een regionaal karakter, meer een wereldse uitstraling, dankzij zijn internet ervaringen. Na dit enkele jaren gedaan te hebben moest ik toch wat minder aan gaan doen, dit omdat mijn werk dit niet toestond.
Ik ben nog steeds betrokken bij het programma, door het contacten leggen van (nieuwe) artiesten en het aanleveren van nieuw werk. Ook doe ik regelmatig nog interviews.
Ik ben van plan om in de komende tijd meer tijd te besteden aan het duo presenteren, omdat dit volgens mij werkt in dit programma, so, don't worry, Ill be back soon (hopefully).

Even voorstellen: Ron van Doorneveld

Ron van Doorneveld

Elke week levert Ron van Doorneveld een kleine bijdrage aan Zydeco Zity Radio door wat achtergronden te belichten van een nummer of muzikant. Veelal is dit Cajun muziek waar Ron zijn hart en passie liggen.
Meer over Ron's Choice