Uitdaging.net
je_gezondheid_in_de_beste_handen
     
anim
 
gezondheidradio
   

rss feetrti Home tri oramje Meer artikelentri oramje Wat motiveert U?

Angst <VS> Verlangen
Wat motiveert u?

Bevestiging
Alles wat ik u hier vertel weet u eigenlijk al. Het is meer een bevestiging van. Als je kijkt naar de generatie die Nederland na de oorlog met hard werken heeft opgebouwd, dan mag je wel stellen dat velen van hen er met hun pensioentje maar karig vanaf komen. Dat pensioentje is opgebouwd in de 'gouden' jaren.

Denkt u dat het beter gaat worden nu de 'potjes' leeg zijn?

Maatregelen nemen
Dit wetende zouden er dus eigenlijk maatregelen genomen moeten worden. Komen die maatregelen van de overheid dan betekend dit dat er nog meer onpopulaire maatregelen genomen worden. Keuzes maken en maatregelen nemen ten aanzien van uw eigen toekomst is echter primair uw eigen verantwoordelijkheid.

Wat is meestal de motivatie om überhaupt iets te veranderen?
Een verlangen om meer te bereiken of de angst om te verliezen wat u nu heeft? De grootste motivatie is angst!

Voorbeeld 1:
Wanneer heeft iemand het grootste doorzettingsvermogen om een nieuwe baan te vinden. Als iemand solliciteert voor een positieverbetering of wanner hij werkeloos is en zijn lifestyle niet meer kan behouden door geldgebrek. De eerste persoon heeft een verlangen de tweede handelt uit angst wat te verliezen.

Voorbeeld 2:
In Nederland is 4,6 procent succesvol als ondernemer. (gemiddeld in de wereld 8 procent met uitschieters naar 18 procent in India)De weg daarnaar toe is met vele obstakels bezaaid die ertoe bijdragen dat 80 procent de eerste tien jaar niet overleven. De angst om te falen is ook hier weer groter dan het verlangen om onafhankelijk te worden.

Voorbeeld 3:
Kinderen zijn vaak onverschrokken in hun nieuwsgierigheid iets te bereiken of te ontdekken. Ondanks herhaalde waarschuwingen weten ze vaak die dingen te bereiken die ze met alle 'geweld' willen. En toen u opzoek was naar een partner was uw angst om publiekelijk afgewezen te worden ook minder groot dan uw verlangen om een partner te vinden.

Motivatie

Angst kan ook een goede motivatie zijn om pijn te voorkomen. Angst om ziek te worden is voor vele mensen een motivatie om ondanks de verslavende werking te stoppen met roken. Angst om in lifestyle achteruit te gaan bij mogelijke werkeloosheid, ziekte en pensioen is ook een sterke motivatie. Alleen, bij de meeste mensen wordt die motivatie (angst) pas groot genoeg als het feit al daar is.

Auteur: Henk Mutsaers


* De pensioenleeftijd staat ter discussie.
Het is logisch dat de gerechtigde pensioenleeftijd omhoog moet, want Nederlanders worden steeds ouder. Dat vindt AOW-expert Lans Bovenberg. Er moet volgens hem wel een verschil gemaakt worden tussen laag- en hoogopgeleiden, omdat de eerste groep gemiddeld eerder doodgaat. De AOW-expert doet deze uitspraak vanwege de nieuwe regeling in Duitsland. Daar wordt vanaf 2012 de pensioengerechtigde leeftijd geleidelijk aan verhoogd naar 67 jaar. Niet alleen in Duitsland gaat de pensioengerechtigde leeftijd van werknemers omhoog, ook in België ziet het ernaar uit dat werknemers langer blijven werken.

* De nummer 1 angst in Amerika is niet voldoende geld te hebben bij het pensioen. (21% werkt noodgedwongen fulltime door. 65% heeft een parttime baan).

* Pensioen (AOW) partnertoeslag vervalt in 2015.
Iedere Nederlander ontvangt 8.000 euro pensioen per jaar, samen dus 16.000 en alleenstaanden 12.000 euro. In 2015 vervalt de partnertoeslag als je partner nog jonger is dan 65. Als je partner bijvoorbeeld vijf jaar jonger is dan ontvang je tussen de 65 en 70 geen 16.000 euro per jaar maar slechts 8.000 euro per jaar. Nederland heeft dus niet gekozen voor een algemene verhoging van de pensioenleeftijd maar een verlaging van de AOW. Dit geld echter niet voor de gehele linie maar voor de ‘pechgevallen’ die een jongere partner hebben. Vrijwillig doorwerken zal dan ook een feit worden na 2015 vanwege een tekort aan inkomsten vanaf 2015 in Nederland en voorgoed een einde betekenen aan wat bekend stond de beste verzorgingsstaat van de wereld! De oudjes worden rustig gehouden in de verzorgingscentra met kalmeringsmiddelen vanwege het stroomlijnen van de organisaties. Het devies is dan ook, wees alert zorg voor een aanvullend inkomen en een goede gezondheid.

– Henk Mutsaers.eBoek: Super Gezonde Fruit Smoothie

Mike Donkers heeft deze super smoothie grotendeels samengesteld. Als je leest wat het allemaal voor je gezondheid kan betekenen, ... Hoeveel wetenschappelijk onderzoek er allemaal al gedaan is. Hoe weinig ik daarvan wist (!) en met mij vele anderen. Doe eens gek en vervang drie weken lang één broodmaaltijd voor de Super Fruit Smoothie. Ik daag je uit en ..... Open / Download eBoek Super Fruit Smoothie
eBoek smoothie
Reactie(s) [ Voorwaarden ]
Naam Email
uw reactiega naar gedachtenvoer


Recentelijk toegevoegd
Podcasts Gezondheid radio

gedachtenkracht
chlorella bestellen
C 2013 | Disclaimer |