Uitdaging.net
je_gezondheid_in_de_beste_handen
     
anim
 
gezondheidradio
   

rss feetrti Home tri oramje Meer artikelentri oramje Emotionele chantage

Emotionele - Chantage - Mishandeling?

Emotie Sabotage:
Laat u zich altijd leiden door emoties

Het was een mooie dag en u wilde graag naar de schouwburg waar die avond nog plaatsen vrij bleken te zijn. Een stuk dat u altijd al eens wilde zien. Het was er nog nooit van gekomen en om alleen te gaan was eigenlijk ook niet leuk. Enthousiast belde u naar uw beste vriend met de vraag om mee te gaan. Het antwoord verraste u, halverwege de zin werd u al in de rede gevallen met; "Daar heb ik nou echt helemaal geen zin in vanavond. Bel maar eens een ander keertje".

Uw enthousiasme is gelijk getemperd en de avond lijkt gelijk al een stuk minder aantrekkelijk . Wie moet ik nou bellen of zal ik maar een ander keertje gaan? Als een zojuist lek geprikte luchtballon worden uw emoties in luttele seconden bewerkt.Hoe komt het dat de invloed van andere mensen zo groot kan zijn op beslissingen die wij dagelijks nemen? Iemand bekritiseerd u en het is opeens een rotdag. Soms ben je al gevoelig voor iemand die nors naar je kijkt.

Hiervoor zijn twee redenen aan te wijzen.

* De angst om afgewezen te worden.


Als iemand anders 'zijn dagje niet heeft' hoeft dat nog niet te betekenen dat een nors antwoord zo bedoelt is. Maar vaak wordt het wel verkeerd begrepen. Daarom is communiceren ook het moeilijkste vak te wereld. Ben je erg gevoelig voor de mening van andere mensen dan wordt je persoonlijke kracht echter snel afgebroken.

* Een overontwikkeld verantwoordelijkheidsgevoel.

Sommige mensen zijn als een emotionele spons die alle stemmingen in zich opzuigen. U had iemand willen bellen voor zijn verjaardag gisteren. U belt maar niet meer want misschien is ze wel kwaad. Ik vraag geen hulp voor mijn computer probleem want hij leek mij een beetje gestresst laatst. Als uw antenne voor de emoties van ander mensen alles ontvangt, of denkt op te vangen komt u nooit toe aan uw eigen leven.

Twijfel of u het iedereen om u heen wel naar de zin maakt.
Twijfel of u dingen doet die anderen gek vinden of ongewoon.

Deze twijfel maakt dat u zichzelf in de weg staat om dingen te doen die u echt wilt, u sluit uzelf buiten.

Emotioneel onafhankelijk.
Wel eens een langdurige reorganisatie meegemaakt in een bedrijf? (Ik hoor sommige mensen denken; er wordt bij ons niets anders gedaan als reorganiseren) Iedereen heeft het de hele dag over de ontwikkelingen binnen het bedrijf. Wat zal er gaan gebeuren, onzekerheid, stabiliteit. Krijg ik ontslag of op zijn best een andere functie of nog meer werk toegeschoven? Kortom alle gesprekken leiden naar het negatieve. En dan plotseling heb jij een nieuw vooruitzicht. Zijn ze allemaal blij voor jou? Sommigen wel maar doe je iets ongewoons als gaan ondernemen dan hoor je; weet je wel waar je aan begint, ik 'hoop' dat het je lukt, ik zou dit nooit doen. Deze en meer van die goed bedoelde adviezen gaan je vers genomen beslissing ondergraven als je niet sterk in je schoenen staat.

Angst om een relatie te riskeren
Als u denkt dat eerlijk uitkomen voor uw verlangen, en gevoel er toe kan leiden deze maar niet te uiten vanwege de mening van een ander, dan bent u een kandidaat om anoniem verder te leven. Wat u ook doet of denkt, er zijn altijd mensen die het daar niet mee eens zijn en andere denkbeelden hebben. Dus kun je maar beter doen wat je wilt (binnen de normen en waarden).

Angst om te veranderen.
U bent niet de enige. Veel mensen onderkennen deze gevoelens en proberen daar ook een oplossing voor te zoeken. Dit ontdekte ik niet alleen bij mijzelf toen ik een keuze mogelijkheid aangeboden kreeg maar de term 'faalangst' blijkt ook veel op de zoekmachines ingetikt te worden. Veel mensen maken zelfs bewust gebruik van het gegeven dat veel mensen angst hebben om te veranderen. Nu het economisch wat slechter gaat zal een werkgever heel gemakkelijk zeggen; "Als je beter kan ga je maar". Heeft u dat slechts enkele jaren geleden ook horen vertellen?

Verliezen <vs> Bereiken
Uw angst om te verliezen is meestal groter dan uw verlangen om iets te kunnen bereiken. Maar als u nooit deze cirkel weet te doorbreken komt u nooit verder. De beste manier om hier richting aan te geven is je te laten begeleiden, coachen. Iemand waarvan u denkt, die richting wil ik ook in. Werken aan je zelf vertrouwen maakt dat na verloop van tijd een verandering geen bedreiging meer is maar een uitdaging wordt.

Iedereen heeft dingen meegemaakt waarin je succesvol was of bent, dit kunnen hele kleine dingen zijn. Analyseer eens voor jezelf of je daarin ook terughoudend bent. Blaak je op dat terrein niet van zelfvertrouwen. Vindt je dat niet leuk om te doen. Alle nieuwe dingen moet je eerst leren om ze leuk te vinden, dat begon al met lopen en fietsen, met vallen en opstaan.

Emotionele Sabotage.
Wij groeien op in een wereld waar je emoties gesaboteerd worden. Dat begint al als kind met opmerkingen als: dat kun jij toch niet, daar hebben wij geen geld voor, doe maar gewoon dan doe je gek genoeg, pas op dat ...? Op deze manier wordt stukje voor stukje uw zelfvertrouwen afgebroken. Alles wat echter afgebroken wordt kan ook weer opgebouwd worden. Door negatieve zaken te onderkennen te vermijden en te negeren ben je al een stapje op de goede weg.

Niemand kan u minderwaardig maken zonder uw toestemming!
- Eleanor Roosevelt

-Henk MutsaerseBoek: Super Gezonde Fruit Smoothie

Mike Donkers heeft deze super smoothie grotendeels samengesteld. Als je leest wat het allemaal voor je gezondheid kan betekenen, ... Hoeveel wetenschappelijk onderzoek er allemaal al gedaan is. Hoe weinig ik daarvan wist (!) en met mij vele anderen. Doe eens gek en vervang drie weken lang één broodmaaltijd voor de Super Fruit Smoothie. Ik daag je uit en ..... Open / Download eBoek Super Fruit Smoothie
eBoek smoothie
Reactie(s) [ Voorwaarden ]
Naam Email
uw reactiega naar gedachtenvoer


Recentelijk toegevoegd
Podcasts Gezondheid radio

gedachtenkracht
chlorella bestellen
 
C 2013 | Disclaimer |