Meer uit je leven halen (Landmark Education)

Meer uit je leven halen, hoe zou dat voelen?


Deze persoonlijke testimonial is bedoeld voor mensen die bewust willen kiezen de uitdaging aan te gaan hun leven meer inhoud te geven. Als positieve bijdrage, ondersteuning in een beslissing en tegenwicht aan de negatieve verhalen die je tegenkomt op Internet.

Ik wil ......?
Maar ......?
Wat is er nog meer mogelijk in je leven?


Bij hoeveel mensen denkt u dat deze zin van toepassing is die niet vervult wordt zoals men dat eigenlijk graag zelf zou willen? In de meest krachtige training heb ik ook vele dingen bij mijzelf ontdekt die mij terughoudend opstelde. Effectief leren communiceren in je relatie, familie, vrienden en zakenrelaties. Open, eerlijk en het durven tonen van je emoties.

Het leven is een spel zo leerde ik waar ik mij niet volledig voor inzette, terughoudend en ‘I do it my way’. Daar liggen allerlei oorzaken aan ten grondslag. Elk probleem heeft een tegenpool – zo zou het niet horen te zijn.Deze tegenpool was een verhaal uit mijn verleden dat zich steeds weer opnieuw herhaalde. Een verhaal dat ik zelf heb gecreëerd, zo sterk dat het de waarheid was geworden voor mij. Ook al gebeurde dat feit in het heden niet, het beïnvloede wel mijn functioneren in het heden, toekomst, beslissingen, etc. Ik bleek dus zelf deze problemen te veroorzaken. Mijn intuïtie bleek dus geen betrouwbare graadmeter voor de realiteit.

De inzichten die ik kreeg zijn van onschatbare waarde. Men leerde mij dat het leven een spel is waar het beter is om het initiatief te nemen om te winnen in plaats van alles af te laten hangen van de omstandigheden.

Is it urgency, or reacting on emergency?

Zijn het steeds weer de omstandigheden dat je niet slaagt, op tijd bent, je relatie niet werkt, etc. Het vastklampen aan ‘zekerheden’ blijken altijd dodelijk voor de mogelijkheden om te ‘ontdekken’. Als ik nu eens zelf de bron zou kunnen zijn van een doorbraak, wat zou er dan nog meer mogelijk kunnen zijn? Te veel mensen creëren voor hun omgeving een toneelspel van: ‘met mij gaat het goed’, terwijl ze daar in realiteit geen goed gevoel over hebben. Een actief leven leiden is veel beter dan als waarnemer te fungeren. Dat houdt in dat je risico’s moet nemen en de barrière slechten in je gedachten die je daar van weerhouden; ‘Wat zullen anderen ervan denken’.

Nog nooit heb ik in zo’n kort tijdbestek zoveel waardevolle inzichten gekregen over mijn persoonlijke functioneren waar ik mee aan de slag kan. Mijn functioneren beïnvloed ook dat van anderen om mij heen wat weer als een boemerang naar mij terug komt. Als je persoonlijk gecoacht word binnen een raamwerk van integriteit en veiligheid, zonder dat jij je aangevallen voelt, maar iemand je ogen opent, dan is dat een waardevolle ervaring. De meest waardevolle les die ik hieruit geleerd heb is dat pijn ondervinden deel uitmaakt van het leven. Zullen er mensen zijn die mij in de toekomst pijn proberen aan te doen? JA. Zullen er mensen zijn die achter mijn rug over mij praten? JA. Als je steeds je leven zo probeert in te delen om deze zaken te vermijden dan leef je niet maar ben je bezig om steeds weer opnieuw te overleven. Als je echter leert met deze zaken om te gaan verliezen ze elke betekenis. Het leven is waardevol als je het leert begrijpen.

Henk Mutsaers
16-06-2004


Gedachtenkracht
Wilt u verandering creëren in uw leven?
Verlangt u naar àl de liefde die voor u is geschikt en weggelegd? Bent u ook op zoek naar het antwoord op de vraag waarom u niet (zo vlug) verkrijgt wat u wenst? Vraagt u zich ook af of u niet te veeleisend voor het leven bent? Weet u dat u op élk terrein van het leven kunt slagen? Zou u zo graag van uw wisseling van stemming afraken? Weet u al wat uw echte wensen zijn? Wilt u succes op ieder vlak?


uitdaging


Web uitdaging

gedachtenkracht
eboek zoektocht naar gezondheid
NES scan mijn favoriete preventie methode

dotcomradio

gezondheidscooperatief ziektekosten verzekering 2.0
ik stem op

loading...