Uitdaging.net
je_gezondheid_in_de_beste_handen
     
anim
 
gezondheidradio
   

rss feetrti Home tri oramje Meer artikelentri oramje Referentiekader

Wat is je referentiekader?
Beste lezer,

referentiekader

Voordat we je meenemen op een ontdekkingsreis naar gezond leven wil ik je eerst bewust maken van een ander fenomeen. Hoe maak je keuzes, neem je beslissingen en wat voor invloed hebben die op je leven? Als je namelijk niet open naar nieuwe inzichten gaat kijken zul jij je vaak onbewust hiervoor afsluiten.

Wat is je referentiekader?

Geheugen?
Veel mensen redeneren vanuit hun referentiekader, zaken opgedaan uit eigen ervaring, gezien bij anderen, van horen zeggen, of gelezen. Je redeneert dagelijks vanuit dit beeld en dus is het zo! Je weet wat je weet, maar iedereen weet dat er meer zaken zijn die je niet weet dan dat je wel weet. Een goede kennis van mij stelde het zo; “Hoe meer ik leer, des te meer kom ik er achter dat ik eigenlijk nog helemaal niet zoveel weet”. Al onze verworven informatie is opgeslagen op je harde schijf, ook wel je geheugen genoemd. Dit geheugen is dan ook een onbetrouwbaar medium als referentiekader om je dagelijkse beslissingen op te nemen als je maar al te vaak niet alles weet. 

Intuïtie?
Mijn intuïtie verteld mij dat.....? Wij zijn als mensen gewend om pijn te vermijden. Pijnlijk kan het ook zijn als je een flater slaat, geld verliest met een verkeerde beslissing een blauwtje loopt etc. Je bent wie je bent door voornamelijk je verleden. Je verleden heeft echter totaal niets te maken met wie je bent in het heden. Veel ervaringen opgedaan in het verleden blijken echter mensen te blijven achtervolgen in het heden en...de toekomst. Als het verleden je blijft beheersen kun je dan je toekomst vormgeven zoals je zelf zou willen? 

Een voorbeeld.
Je bent werkeloos en onderweg naar je zoveelste sollicitatie gesprek. Je gaat er op af men in je onderbewustzijn de gedachte: “Het zal wel weer niets worden zoals alle andere keren”. Kom je daar dan binnen met het benodigde enthousiasme en rechte schouders om die baan in de wacht te slepen? Onbewust beroof jij jezelf van veel kansen. De kracht van positief denken kan dus een behoorlijke oppepper zijn voor je toekomst en mogelijkheden. Hoe betrouwbaar is dan je intuïtie? Ik heb dit in de praktijk zien gebeuren. Een kennis van me (62) was al drie jaar werkeloos. Ik vertelde hem; “Ga eens iets positiefs doen en weer bij de radio draaien als deejay net als vroeger”. Na enkele weken was hij weer enthousiast aan de slag met de voorbereidingen,.... en nog voor hij van start is gegaan, ... heeft hij een nieuwe baan gevonden! Toeval, misschien maar ik denk het niet. 

Gevoel
Je gevoel zegt iets over het heden, je zit op een terrasje met een pilsje in de zon en een geweldig uitzicht. Dat is een fijn gevoel, een gevoel dat je weer bij jezelf kunt oproepen als je daar weer aan denkt of die vakantie foto terug ziet. Op de eerste dag van je wintersport vakantie zit je in de lift naar boven, tien daagjes onbezorgd genieten. Is op de laatste dag dat heerlijke gevoel nog precies hetzelfde? De skilift is hetzelfde, je kan evenveel genieten. Is de gedachte aan het werk dat weer op je wacht de spelbreker? 

Leren omgaan met gevoelens, intuïtie, en je referentiekader niet bepalend laten zijn. Niet denken voor anderen. Wat er ontbreekt is de tegenwoordigheid van geest om het verschil te kunnen maken. Niet kijken naar wat er fout is en dat proberen te herstellen maar kijken of je iets los kan laten, verbeteren en creëren. 

Deze inzichten hen ik opgedaan tijdens een krachtige trainingsmethode bij Landmark education. Inzichten die niet eenvoudig te leren zijn door het lezen van een artikel als dit, maar door actief deel te nemen en proefondervindelijk je eigen zwakheden vaststellen en je sterke punten verbeteren. Leren van jezelf en anderen, persoonlijke groei, zelfvertrouwen, effectiever communiceren, etc. Wie wil dat niet?

In 2004 heb ik deze cursus gevolgd om wat sterker in mijn schoenen te staan toen ik dat jaar meer als 400 artsen heb benaderd voor de SpectraCell vitamine opname test. Ik heb zelf geen enkele medisch achtergrond of training gehad maar mijn parate kennis verzameld bij lezingen in binnen en buitenland, boeken lezen en natuurlijk het internet. Mijn belangrijkste motivatie dat ik een goede weg ingeslagen was is echter toch dat referentiekader. Als je namelijk persoonlijk ervaart hoe belangrijk voeding is in de genezing dan ben je gemotiveerd om verder te gaan kijken naar wat er nog meer mogelijk is.

Het ALLER belangrijkste bij gezondheid is echter je gedachtekracht. Dit is tevens gelijk de zwakste schakel die je echter kan trainen.
- Henk MutsaerseBoek Zoektocht Naar Gezondheid
Net zoals bijna iedereen begon mijn zoektocht naar gezondheid pas op het moment dat ik langere tijd klachten had die geen uitstel meer dulden. Duidelijk moet worden voor een ieder dat je niet gezond kan blijven als je alles uit de supermarkt zomaar in je boodschappenwagentje laadt zonder de verpakking eens grondig te bestuderen. Je bent dan als het ware op weg om al je eerste ziekte achterna te hollen. In dit e-boek wil ik iedereen deelgenoot maken van mijn reis en zoektocht naar gezondheid. Dit e-Boek is niet zomaar een geschenk van mij aan jou, maar eigenlijk meer een aanmoediging voor je om het ook te schenken aan een ieder die je dierbaar is.Download Gratis eBoek ...
zoektocht naar een betere gezondheid
eBoek: Super Gezonde Fruit Smoothie

Mike Donkers heeft deze super smoothie grotendeels samengesteld. Als je leest wat het allemaal voor je gezondheid kan betekenen, ... Hoeveel wetenschappelijk onderzoek er allemaal al gedaan is. Hoe weinig ik daarvan wist (!) en met mij vele anderen. Doe eens gek en vervang drie weken lang één broodmaaltijd voor de Super Fruit Smoothie. Ik daag je uit en ..... Open / Download eBoek Super Fruit Smoothie
eBoek smoothie
Reactie(s) [ Voorwaarden ]

Hallo Henk,
Helemaal mee eens! Je MIND is je allerbelangrijkste tool. Je GOOGLE-D je hoogstwaarschijnlijk te pletter, toch een paar citaten: ''Whatever your mind can conceive and believe, it can achieve'', Napoleon Hill. Albert Einstein: "The only real valuable thing is intuition. The intuit mind is a sacred gift.
And the rational mind is a faithful servant. We have created a society that honours te rational mind and has forgotten the sacred gift of intuition." Ik lees en verzamel sinds jaar en dag dit soort informatie, ik ben er wijzer van geworden en het heeft me geweldig geholpen. Veel succes en hartelijke groeten, André


Naam Email
uw reactie

Recentelijk toegevoegd
Podcasts Gezondheid radio

 
gedachtenkracht
chlorella bestellen
 
C 2013 | Disclaimer |