100 jaar oud worden

Mijn doel? 100 jaar oud worden .....
............... met kwaliteit van leven!

 

Heeft u ook al ontdekt wat ik weet?

..... en geloofd u dat ook?

Hoeveel mensen hebben daar echt over nagedacht en ... doen daar ook dingen voor om deze respectabele leeftijd te halen. Laten we er wel bij stellen dat de cijfers van het CBS aangeven dat een mens gemiddeld met 17 minder gezonde jaren leeft, echter mijn doelstelling is om ver, heel ver boven het gemiddelde uit te steken.

Wat moet ik daar voor doen?
Om je heen kijken en zien wat er gebeurd, daar kun je ten eerste al veel van leren. Ik moet natuurlijk wat aan beweging doen. Roken heb ik nooit gedaan en ik begin steeds minder te begrijpen waarom mensen voor hun korte termijn ‘genot’ hun kostbaarste bezit schijnbaar moeiteloos opofferen. Of zouden zij hopen dat ze die uiterst zeldzame opa worden die 100 jaar oud is geworden. Ik ken er persoonlijk tenminste niet één! Zo af en toe eens uit de ban springen kan geen kwaad maar verder ben ik matig met alcohol en drink door de week vrijwel nooit een druppel. Op mijn gewicht letten is geen enkel probleem als je gezond eet. Het helpt zeer zeker ook als je een positieve levenshouding hebt.

Komt ouderdom met gebreken?
De stelling ouderdom komt met gebreken ben ik het zeer zeker helemaal niet mee eens. Ik zie mensen die wel tot op hoge leeftijd actief en onafhankelijk van het leven kunnen genieten. Als zij dat kunnen dan is de vraag; “Wat moet ik ervoor doen om dat ook te bereiken?”

Ontdekkingsreis naar goede gezondheid.
Vanaf het moment dat ik eind tachtiger jaren lichamelijke klachten kreeg is mijn zoektocht naar de bron van gezondheid gestart. Allerlei tegenstrijdige informatie komt er dan op je af vanuit de media, via de ‘gezondheidszorg’ en je eigen waarnemingen. Door het opzuigen en filteren van de juiste informatie kom je dan tot de slotsom die belangrijk is.

De schokkende waarheid.
Alles over gezondheid preventie lees je beslist niet in de krant. De media zijn met handen en voeten gebonden en bang om grote adverteerders te verliezen. De gezondheidzorg is even zo vaak een bedreiging voor je gezondheid als een zegen. Hiermee bedoel ik dat ik in geval van een ongeluk weer in elkaar gesleuteld kan worden, maar qua geneeskunde met als eerste en vaak enige wapen een medicijn heb ik geen enkel vertrouwen meer. Ik weet nu inmiddels met zekerheid dat dokters veel verstand hebben van ziektes maar geen notie hebben van gezondheid. Ik heb enkele testen gezien van dokters die voor hun eigen gezondheid een onvoldoende haalden. Gezien mijn doel om gezond oud te worden moet ik daar dus niet zijn voor advies. Waarom niet? Ik ben er simpelweg van overtuigt dat de eerste stap naar gezond oud worden een goed en evenwichtig voedingspatroon is. Welke dokter kent u waar de eerste vraag is; “Wat eet en drinkt u elke dag zodat we de oorzaak van uw problemen eens onder de loep kunnen nemen?” Ik heb met een arts gesproken die zelfs zei niet geïnteresseerd te zijn in voeding. Ik wist niet wat ik hoorde toen hij dat zei. Die kun je dus beter niet als arts hebben. Hoe denkt uw dokter daarover?

Geld besparen door gezonder leven.
De beschikbaarheid van veel en gevarieerde voeding heeft veel goed gedaan voor de gezondheid. Maar hoeveel mensen eten die natuurlijke producten in overvloed? De schijf van vijf is na al die jaren nog steeds geen succes en de reclame campagne van het voedingscentrum mag dan ook gezien worden als een totale mislukking. Ik weet zeker dat er groepen mensen zijn die gezonder leven als de massa welke kunnen gaan aankloppen bij verzekeringsmaatschappijen om collectief korting te krijgen op hun ziektekostenverzekering. Het gebeurd namelijk al in Amerika en zal ook zeker een feit worden in Europa. En hoe was het ook al weer? Goed voorbeeld doet volgen als mensen beloond worden om gezond te leven.

Moet je gewoon geluk hebben om oud te worden?
Ik denk het niet nu ik kennis heb genomen van het artikel over de kwaliteit van de landbouwgronden en weet dat ons fruit en de groenten mede ook door economische belangen veel minder van kwaliteit is dan 50 jaar geleden. Het advies om voedingssupplementen te gaan gebruiken werd al in 1936 gegeven op basis van deze feiten. Ik wist al sinds 1999 dat onze voeding die je kan kopen in de supermarkt minder gezond was dan veel mensen denken. Nu ik kennis heb genomen van het boek van bio chemicus Paul Stitt weet ik ook dan veel voeding de naam ‘levensmiddel’ beslist niet meer waardig is. En dan hebben we het over tenminste 50% van wat u in de supermarkt kunt kopen. Sommige producten zijn zelfs giftig voor uw lichaam bij grotere hoeveelheden. Ik weet ook met zekerheid dat 75% van de bevolking in de westerse samenleving niet aan hun minimum voedingbehoefte komen op het gebied van vitaminen, mineralen, enzymen en andere essentiële voedingsstoffen waar het lichaam dagelijks om vraagt.

Mijn plan is simpel.
De grootste gevaren in onze voedingketen probeer ik te vermijden. Om de een of andere reden ben ik ruim 10 jaar geleden gestopt met het gebruiken van margarine op mijn brood en dat blijkt achteraf een goede beslissing te zijn geweest om dat het gewoon zeer slecht is voor je gezondheid (License to Kill). Frisdrank neem ik uiterst zelden (suiker of aspartaam). Vlees neem ik nu veel minder en meer vis. Ik ben meer water gaan drinken, meer fruit, meer groenten en ben natuurlijk voedingssupplementen gaan gebruiken. Dit alles heb ik al vijf keer laten testen middels een intracellulaire vitamine opname test zodat ik steeds meer inzicht krijg in wat ik goed en fout doe.

Dorst: Nabij Breda ligt het plaatsje Dorst waar op 4 augustus 2006 Jan van Sundert precies 100 jaar oud werd. De voormalige landbouwer leeft nog zelfstandig, naar het bejaardenhuis is voor hem nog geen optie. Op de vraag of Jan nog ouder wilde worden antwoordde hij met de wedervraag; “Hoe lang nog tot ik de oudste ben?” Bron het Kanton (note; heerlijke reactie toch)

Willen en Verlangen.
Er zijn mensen die dit ook zouden willen ... maar waarvan hun verlangen tekort schiet waardoor ze die dingen waarvan ze weten dat ze slecht zijn toch blijven doen. Er zijn mensen die zelfs nooit nadenken over deze zaken en het allemaal maar onzin vinden of zelfs reageren met een opmerking als; “Je moet toch ergens aan dood gaan”. En er zijn mensen die graag ook mijn plan willen volgen. Dat is de tien procent club. Wilt u daar ook lid van worden?
- Henk Mutsaers

Goede voornemen eindelijk ten uitvoer gebracht (12-2008)
Sinds September 2007 had ik het boek van David Wolfe in huis; “the Sunfood Diet” over echte gezonde voeding, rawfoods, smoothies, etc. Dit nadat ik een België een lezing van deze inspirerende man had bijgewoond. Toch bleek het moeilijk om die stap te maken. Waarom? Omdat ik simpelweg niet dacht dat dit nooit voldoende zou zijn voor mijn eetlust. Omdat ik dacht dat het veel werk was in het dagelijkse gebruik. Op een gegeven moment ga je echter toch bij jezelf denken; Ik wil graag naar echt gezonde voeding;

Als ik het NU niet doe, wanneer dan wel?

Dat denken van mij bleek dus een opstakel omdat het heel gemakkelijk toepasbaar is niet veel werk is ruim voorziet in mijn eetlust en zeker niet duurder dan brood en beleg.

Ik heb dus nu mijn broodmaaltijd ingeruild voor een supergezonde smoothie, 1 appel, 1 sinaasappel, 1/2 citroen, 2 glazen water, eetlepel olijfolie, eetlepel pollen, 2 theelepels sole (zeemineralen), 1/2 theelepel ascorbinezuur (viatmine C), 1/2 theelepel kurkumapoeder, cayennepeper, paprika poeder, gember poeder, spirulina, chlorella, 1 theelepel kaneel, flinke theelepel honing.

Mijn ontbijt had ik begin 2007 al verandert, banaan, kiwi of ander fruit, eetlepel lijnzaad (net voor gebruik even breken), wat biologische granen en havermout beiden een nacht voor geweekt (in vergiet uit laten lekken zodat de fytine zuren verwijdert worden) beetje volle yoghurt of kwark. Tezamen zijn dit de ingrediënten van het zogenaamde Budwig dieet wat zorgt voor een betere zuurstof opname in je lichaamscellen (zuurstof en kanker zijn geen ‘vriendjes’ van elkaar)

Optie: Ik doe daar voor de smaak en extra gezonde ingrediënten ook mijn mangosteen vitaminedrank bij. Lekker en gezond.

Vlees, ... daar ben ik voor 95% mee gestopt. (veel dieren worden gevoed met GMO voeding) Alles bij elkaar heb ik de inname van schadelijke E nummers voor een heel groot deel afgebouwd. Wat er nog overblijft om te veranderen is de warme maaltijd. Meer biologische producten. Zelf begonnen met square foot gardening. Ik begrijp dat ik nu tot een minderheidsgroep behoor maar ik keek daar vroeger zelf ook vreemd tegenaan. Als je echter 100 jaar wil worden behoor je sowieso tot een minderheidsgroep.

* Lijnzaad / lijnolie gebruik.
Aanbevolen uitsluitend te gebruiken voor .... gezonde mensen om nog gezonder te worden!! Als je hier op gaat zoeken op Google kom je tegenstrijdige adviezen voor het gebruik van lijnzaad. Dit klopt ook wel, veel mensen gebruiken producten die ze op hun huid smeren en in hun haar etc die als basis olie bevatten. Hiermee word de hormonen huishouding verstoord waardoor een van nature gezond product als lijnzaad die hormonenhuishouding verder kan verstoren. Bedenk dus wat je op je huid smeert niet altijd verstandig en gezond is. De huid kan beter van binnenuit gevoed worden door, ..... goede voeding!

http://www.uitdaging.net/gezond/David_Wolfe_rawfoods.html  
http://www.uitdaging.net/gezond/junkfood.html

Beste Henk,

Woensdag 20 mei 2009 hebben we een NES scan gedaan en deze vergeleken met de vorige drie scans. Jij was vooral benieuwd of jouw verandering van voedingspatroon terug te lezen was in de scan.

In het rapport voeding zien we duidelijk verbeteringen wat betreft vitamine en mineralen status. Ondanks dat de opname nog niet helemaal optimaal is. De vrije radicalen zijn blank wat bijna niet voorkomt. De balans tussen de blootstelling aan vrije radicalen en de inname van antioxidanten is zeer belangrijk. De hoeveelheid vrije radicalen waaraan mensen worden blootgesteld hangt af van hun manier van leven en deze is niet altijd gemakkelijk te beïnvloeden. Daarom is het waarschijnlijk makkelijker de balans in de juiste richting te duwen door inname van antioxidanten te verhogen.

Henk bewijst dat goede voeding niet duur hoeft te zijn. Zo doet hij bijvoorbeeld Curcuma door zijn Smoothies wat een hele krachtige antioxidant is. Wanneer het lichaam niet de mineralen binnen krijgt die het nodig heeft kunnen ernstige problemen ontstaan.

Zo zien we een blank veld wat betreft de pH - balans. Dit geeft een indicatie dat de pH - balans correct wordt gereguleerd. De lever speelt hierin een belangrijke rol. Ik geloof dat Japanse artsen gelijk hebben wanneer zij zeggen dat alle ziekten die niet door bacteriën of virussen ontstaan, door verzuring in het lichaam komen. Zo wordt osteoporose veroorzaakt omdat het lichaam calcium aan de botten onttrekt om het evenwicht in de pH-waarde te herstellen.

Opvallend is dat de Integrators / meridianen of energiebanen weinig blokkades laten zien in vergelijking met de vorige scans. Integrators worden beschouwd als 'plattegronden' voor de informatieoverdracht. Ook in de Stars vinden we weinig blokkades. De Stars functioneren als routes voor het stofwisselingsproces, die het energiegebruik controleren.

De gevoeligheid voor straling blijft opkomen en is van invloed op de scan. Daar hebben wij Henk een systeem voor aangeraden wat toepasbaar is in huis en/of op de werkplek.

Vitaliteit omvat de hele mentale, sociale, emotionele en fysieke mens. NES zet je weer op het spoor, waardoor je weer in een positieve flow komt. Dan is er weer harmonie tussen het emotionele brein, dat energie en richting geeft, en het rationele brein dat de uitvoering organiseert.

Met vriendelijke groet,
Rian Bruijne van Dorst Orthomoleculair Geneeskundige NES-therapeut
prevent-care.eu/

Bekijk mijn test uitslag online:
http://www.uitdaging.net/netwerkmarketing/NES/NES_scan12.html
Voor duidelijke uitleg start hier:
http://www.uitdaging.net/netwerkmarketing/NES/index.html
Web uitdaging

gedachtenkracht
eboek zoektocht naar gezondheid
NES scan mijn favoriete preventie methode

dotcomradio

gezondheidscooperatief ziektekosten verzekering 2.0
ik stem op

loading...