Uitdaging.net
je_gezondheid_in_de_beste_handen
     
anim
 
gezondheidradio
   

rss feetrti Home tri oramje Meer artikelentri oramje 20-07-2011 Goedkope supermarkt aanbiedingen

goedkope supermarkt aanbiedingen
Goedkope supermarkt aanbiedingen
Fabrieksvoeding & kant-en-klaar-maaltijden


Een wandeling door de paden van de supermarkt met rijen en rijen van kleurrijke verpakkingen die je aanmoedigen met kreten als 'toegevoegde vitamines' en 'goed voor hart en bloedvaten' is een verleidelijke bezigheid. Lekkere voeding die gemakkelijk en snel te bereiden is met aanlokkelijke plaatjes van weiden, gezonde kippen in de natuur, scharrelvarkens etc. Alles wordt uit de kast getrokken om je te verleiden.

Junkvoeding is echter niet iets wat je koopt bij de bekende fastfood-'restaurants'!
Het eerste beeld wat bij mensen opkomt als ze denken aan junkvoeding is de snelle hap die ze zo af en toe eens nemen langs de snelweg of een drive through waarbij ze bovendien weten dat ze dit niet al te vaak zouden moeten doen.

De waarheid is echter dat de meeste voorraadkasten thuis boordevol staan met dezelfde fabrieksvoeding! Maar wat is nu eigelijk het begrip fabrieksvoeding of zoals ze dit in het Engels zeggen: 'processed food'?

Als voeding verpakt is in een karton, pot, blik of plastic met een lijst ingrediënten op de achterkant dan is dit zonder uitzondering fabrieksvoeding. Dus ook alle producten die uit de diepvries komen bij de supermarkt.

Voedingsproducten zijn veranderd van hun natuurlijke staat voor het gemak van de consument en fabrikant en voor de 'veiligheid' en houdbaarheid. En het is best beangstigend om te weten dat 90% van het consumptiegedrag van de consument dit fabrieksvoedsel betreft in de moderne westerse samenleving!

Voeding is prima zoals het groeit in de natuur.
Waarom zou je het veranderen?

Fabrieksvoeding is in de eerste plaats meer winstgevend voor de fabrikant die dit succesvol weet te presenteren aan de consument door het aan te prijzen als tijdsbesparend en handig om te bereiden (lees: opwarmen). Kreten als "Een beetje van u en een beetje van Knorr" gaan er goed in bij de consument. Vergeten wordt dat de behaalde tijd winst later weer Big Time ingeleverd wordt in de wachtkamer van de dokter.

Handig en tijdbesparing is echter niet het enige wat je krijgt bij de aankoop.

* Kleurstoffen zijn nodig om het product nog verkoopbaar te maken

* Stabilisatoren: chemische toevoegingen zijn nodig om het product stabiel te houden en zodat bijvoorbeeld vet niet waterig wordt.

* Emulgeren: wie denkt dat olie en water niet te mixen zijn? Chemicaliën doen het werk!

* Bleekmiddel om te desinfecteren en ongewenste luchtjes te elimineren.

* Texturize om de natuurlijke vormgeving na te bootsen

* Gekarnd: het ontdoen van (gezonde) boterbestanddelen uit de melk.

* Houdbaarheid: wat als je iets pas over 6 maanden of twee jaar wil eten?

* Zoet: kristalsuiker is zoet maar aspartaam is veel zoeter.

* Smaakstoffen: noodzakelijk om al die chemische stoffen eetbaar te maken.

Wel erg vriendelijk van die fabrikanten vind je niet?

Als je het niet uit kan spreken,
zou je het dan wel willen eten?


Kijk eens naar de lijst ingrediënten van een enkele milkshake:

Amyl acetate, amyl butyrate, amyl valerate, anethol, anisyl formate, benzyl acetate, benzyl isobutyrate, butyric acid, cinnamyl isobutyrate, cinnamylvalerate, cognac essential oil, diacetyl, dipropyl ketone, ethyl butyrate, ethyl cinnamate, ethyl heptanoate, ethyl lactate, ethyl methylphenylglycidate, ethyl Nitrate, ethyl propionate, ethyl valerbate, heliotropin, hydroxphrenyl-2butanone(10% solution to alcohol), a-ionone, isobutyl anthranilate, isobutyl butrate, lemon essential oil, maltol, 4-methylacetophenone, methyl anthranilate, methyl benzoate, methyl cinnamate, methyl heptine carbone, methyl naphthyl ketone, methyl slicylate, mint essential oil, neroli essential oil, nerolin, neryl isobulyrate, orris butter, phenethyl alcohol, sore rum ether, g-undecalctone, vanillin, and solvent.

... mmmmmh lekker hé!

En dat is slechts een greep uit de ruim 6000 chemicaliën die op grote schaal gebruikt worden in supermarktproducten!

En al die stoffen zitten dus voor een deel opgeslagen in het vet van jouw lichaam, sommige plas je uit, hopelijk voordat ze schade aanrichten, maar dat is niet altijd bekend van deze chemische tijdbommen.

Alhoewel er mensen zijn die hun maaltijden nog zelf bereiden uit verse producten dan blijken toch nog veel van die fabrieksvoeding producten toegevoegd te worden. Hoeveel gebruik jij elke dag?

En de fabrikanten die hebben een vrijbrief om al die ongeteste ingrediënten op onderlinge interactie in de voeding te stoppen, of liever gezegd te verbergen onder talloze onschuldige namen als kunstmatige kleurstof, kunstmatige smaakstoffen en ja zelfs 'natuurlijke toevoegingen'!

Er zijn wel redenen om eens na te gaan denken over de wekelijkse boodschappen.

* Kanker: Van sommige goedgekeurde toevoegingen is het bekend dat ze kanker zouden kunnen veroorzaken!!

* In feite is het bekend dat mensen die het meeste bewerkte vlees eten (alles wat niet biologisch is) 67% meer kans hebben op alvleesklierkanker. Studie universiteit van Hawaï onder bijna 200.000 mensen.

* Overgewicht: fabrieksvoeding is in heel veel gevallen voorzien van toegevoegde suikers, verkeerde vetten en zout, bevatten minder vitamines en mineralen, bevatten vaak geen enkele enzymen meer. Ideaal dus als je wat wil aankomen!

* Ook volgens de World Health Organization is fabrieksvoeding de oorzaak van gewichtstoename en chronische ziekten over de gehele wereld

* Hart- en vaatziekten worden in hoge mate veroorzaakt door de transvetten die nog steeds in fabrieksvoeding verwerkt mogen worden. Nul procent zou de norm moeten zijn. De overheid weet dit en neemt nog steeds niet de benodigde maatregelen! "Uitgaande van de huidige ziektecijfers (april 2010) zou een vermindering van het gebruik van transvetzuren met één procent van de totale calorie-opname via de voeding resulteren in 11.000 minder hartinfarcten en 7.000 minder sterfgevallen alleen al in Engeland" (bron: Science Daily).

En als dit nog niet genoeg is om deze chemische bommen te vermijden:

* Je smaakpupillen raken gewend aan al dat zout en suiker waardoor je bij natuurlijke voeding geneigd bent dit zelf ook meer te gebruiken.

* Sommige producten zijn gevuld met niet te onderscheiden dierlijk afval zoals oren en meer ... mmmh lekker!

* Omdat tijdens het fabricageproces vitamines verloren gaan, worden deze nadien weer toegevoegd in synthetische vorm die vaak nog niet eens goed opneembaar zijn voor het lichaam en zelfs schadelijk kunnen zijn, maar het staat wel goed op de verpakking voor de niet-geïnformeerde consument.

* Het regelmatig gebruik van deze voeding is de hoofdoorzaak van alle gezondheids-epidemieën als diabetes, reuma, hart- en vaatziekten, kanker, chronische klachten, allergieën en meer.

* Fabrieksvoeding tast bovendien niet alleen je gezondheid aan maar ook je denkvermogen. Met andere woorden: het is wetenschappelijk bewezen dat je er dommer van wordt!

Wat zouden al die mensen die niet meer onder ons zijn gedaan hebben als ze dit eerder geweten hadden? En jij, .... geloof je nog steeds dat je geluk moet hebben om gezond oud te worden?

Volgens de statistieken worden we steeds ouder, maar al die mensen met bijvoorbeeld Alzheimer tellen wel mee voor de gemiddelde leeftijd. En mensen die jarenlang in angst leven omdat ze kanker onder de leden hebben. Het is een feit dat de gemiddelde leeftijd aan het toenemen is maar je kunt het ook van een andere kant bekijken. We krijgen geen langere 'leef'tijd' maar doen er gewoon langer over om dood te gaan.

In de VS, het land waar nu op grote schaal GMO-voeding ingevoerd is, daar is de gemiddelde leeftijd van vrouwen voor het eerst sinds de veertiger jaren aan het dalen. De verwachting is dat de nu opgroeiende junkfood-generatie hun ouders mogelijk niet zullen overleven!

-- Henk Mutsaers

Een beslissing neem je ALTIJD zelf en is voor je EIGEN verantwoordelijkheid

Of het nu om een behandeling gaat bij je eigen dokter of specialist of zaken die je leest op deze of andere websites. Elke mening of advies dient ter informatie, tot uitbreiding van je eigen kennis zodat je gebaseerd hierop een afgewogen beslissing kan nemen. Vraag dus nooit; "Wat moet ik doen", maar, "Waar kan ik meer informatie vinden om een afgewogen beslissing te nemen". Leg ook een beslissing niet in de handen van een dokter. De feiten wijzen uit dat deze beslissing je duur te staan kan komen. Een goede arts kan daartegen ook je leven redden. Zorg dus dat je precies weet uit welk hout iemand gesneden is voor je zijn of haar advies ter harte neemt. Stel vragen, lastige vragen, alsof de arts bij wijze van spreken bij je persoonlijk op sollicitatiegesprek komt! Neem ook nooit advies aan van iemand die er niet gezond uitziet! - Henk Mutsaers

rss feet rti Home tri oramje Start je eerste bezoek > Hier <

de Genie app maakt zoeken en vinden van de beste aanbieding nog eenvoudiger

eBoek: Super Gezonde Fruit Smoothie

Mike Donkers heeft deze super smoothie grotendeels samengesteld. Als je leest wat het allemaal voor je gezondheid kan betekenen, ... Hoeveel wetenschappelijk onderzoek er allemaal al gedaan is. Hoe weinig ik daarvan wist (!) en met mij vele anderen. Doe eens gek en vervang drie weken lang één broodmaaltijd voor de Super Fruit Smoothie. Ik daag je uit en ..... Open / Download eBoek Super Fruit Smoothie
eBoek smoothie
Reactie(s) [ Voorwaarden ]
Naam Email
uw reactie
Naam:
Email:Recentelijk toegevoegd
Podcasts Gezondheid radio

gedachtenkracht
chlorella bestellen
C 2013 | Disclaimer |
 
eXTReMe Tracker