Hope comes in the dark
hope comes in the dark rss feedHoop: Een toekomst op hoop van zegen zoals nu, gebouwd op drijfzand of ...
Wat doet inflatie met ons vermogen?


Het gaat weer goed met de economie, zo berichten de media. We zitten weer bijna op het niveau van voor de crisis durven ze zelfs te beweren. De werkloosheid is weer laag en bla, bla, bla. Vele mensen geloven wat de media hun vertellen. Wordt hier niets anders dan valse hoop gekweekt?

Laten we eens even gaan rekenen. De totale omvang van de Russische economie is 1600 miljard dollar, dat is vijf keer zo groot als de economie van Zuid-Afrika die goed is voor 350 miljard dollar. India is vergelijkbaar met Rusland en China 5500 miljard dollar.

Amerika is het land met het grootste goudbezit: 8.133,5 ton met een waarde van ongeveer 266 miljard dollar. Nederland staat negende met 612,5 ton (20 miljard). Het begrotingstekort van Amerika was begin 2010 al 1600 miljard dollar. De waarde van al dat goud stelt dus niet zoveel voor. De FED heeft tijdens en na de bankencrisis zo’n slordige 2400 miljard aan nieuwe dollars bijgedrukt en de VS naderen dit jaar de afgesproken maximale limiet voor de staatsschuld die staat op een bedrag van 14.290 miljard (let op, na die 14 staat een punt en geen komma).

Wat betekenen nu al die cijfers voor de wereldeconomie?
Simpelweg dat de landen die veel handel doen in dollars, bij de aankoop van grondstoffen door de inflatie minder producten krijgen voor hetzelfde geld. Dat betekent dus in landen waar men maar een paar dollar per dag te besteden heeft armoede en honger. Voor ons in het ‘rijke’ Nederland lag in 2009 de staatsschuld op 347 miljard (2007 – 258 miljard)  http://www.destaatsschuldmeter.nl/

Wat doet inflatie met ons vermogen?

Inflatiecijfers op een rij:
1996 - 2%
1997 - 2,2%
1998 - 2,1%
1999 - 2,3%
2000 - 2,8%
2001 - 4,2%
2002 - 3,3%
2003 - 2,1%
2004 - 1,2%
2005 - 1,7%
2006 - 1,1%
2007 - 1,9%
2008 - 2,5%
2009 – 1,2%
2010 – 1,3%

In deze korte periode is ons geld dus 31,9% minder waard geworden! Sparen voor je pensioen doen we echter voor de langere termijn en slechts 2,3 procent van de pensioenfondsen garandeert een indexering van de deelnemers zodat het gelijk blijft met de inflatie. Inflatie maakt dat de schuld van de overheid minder wordt ten koste  van jouw en mijn vermogen en pensioen. Eigenlijk dus een verkapte vorm van belasting betalen. We hebben nu een periode achter de rug met relatief lage inflatie maar wat als we met het bijdrukken van ongekend hoge geldbedragen hyperinflatie krijgen van 4 a 5% procent per jaar. Dan wordt je pensioen in tien jaar 40 tot 50% minder waard. Dankzij die bankjongens gaat het volgens mij gewoon leiden tot een verplichte bijbaan / of volledige baan om het zaakje draaiend te houden.

Dat dit nog goed komt is ijdele hoop.

Hyperinflatie betekent ook dat we elk jaar een salarisverhoging zouden moeten krijgen van 4 tot 5%. Gezien de resultaten uit het verleden mag je gewoon aannemen dat iedere werknemer langzaam armer zal worden of meer moet gaan werken. Deze zelfde inflatie gaat ervoor zorgen dat ook al de sociale regelingen steeds meer onbetaalbaar gaan worden. Als je dan zelf ook nog een (te) grote lening bent aangegaan veroordeel je jezelf tot loonslaaf tot in lengte van dagen. Inflatie betekent ook minder koopkracht en kleinere bedrijfswinsten wat gelijk staat aan meer werkloosheid.

De oplossing heeft de NWO (New World Order) echter al. Gewoon opnieuw beginnen met een nieuwe (wereld) munt en alle schulden, .... en tegoeden kwijtschelden! 420 banken denken al hardop aan zo’n wereldmunt.

Over die NWO gaat het als mensen protesteren tegen het beleid van deze ‘geheime’ organisatie die in de jaarlijkse Bilderberg-ontmoeting bespreken hoe ze ons nog wat verder onder de duim kunnen krijgen, financieel afhankelijk kunnen maken en tijdens die levensreis kunnen beroven van onze gezondheid met als ultiem doel ons versneld deze mooie planeet te doen verlaten. Het zou namelijk, en velen praten dat nog na ook, te druk zijn geworden op moeder aarde. Ja in het huidige tempo van het leegroven is dat ook wel zo. Maar wat als er nu eens afgestapt werd van die consumptiemaatschappij en we gratis energie kregen, iets wat al 100 jaar mogelijk is. Als we eens grootschalig permacultuur gingen toepassen wat een vijfmaal hogere opbrengst heeft als onze ‘moderne’ chemische landbouw.

Vervlogen hoop

We hebben het nu alleen nog maar gehad over de zaken die mensen direct in hun portemonnee gaan treffen, nu en de komende jaren. Daarna komen zaken als 9/11 waarvan sommigen nog niet eens de waarheid kennen of willen geloven, en dan ook nog chemtrails, H.A.A.R.P. de BP olie’ramp’, vaccinatiecampagnes en ga zo nog maar even door.

Als jij vanaf de zijlijn blijft toezien hoe deze wereld tot een openlucht concentratiekamp wordt omgevormd dan is dat zo. Maar ik wil dat niet. Net als nu in het Midden-Oosten zullen we van ons moeten laten horen.

Zover is het nog niet denk je?

In Amerika zijn er nu al hele volksstammen die werkloos zijn, waar de stroom afgesloten werd, die geen toegang hebben tot gezondheidszorg of uit hun huizen gezet werden tijdens de huizencrisis. Denk je dat daar al een voedingsbodem is om actie te gaan ondernemen, dat deze mensen al lang geleden de hoop op een goede afloop hebben opgegeven?

En wij, gaan we die mensen mentaal ondersteunen, ....
... of wachten we nog even tot we zelf aan de beurt zijn om totaal uitgemolken te worden?

We kunnen allemaal zien wat onderdrukking teweeg brengt. De mensen in het Midden-Oosten zijn het massaal beu en het maakt voor hen niet uit hoe gevaarlijk het is om de barricaden op te gaan.

Wie kon zich in 2007 voorstellen dat er een jaar later banken dreigden om te vallen? Wie kon zich in 2009 voorstellen dat een jaar later landen en staten dreigden failliet te gaan? Wie kan zich in 2011 voorstellen dat er mensen failliet gaan en aan hun lot worden overgelaten zonder de grootschalige hulp die banken en landen kregen?

Er gebeurt iets wonderlijks als je de hoop opgeeft. Je realiseert je dat je die hoop eigenlijk nooit nodig had in de eerste plaats. De hoop opgeven verandert niets noch  maakt het je minder effectief. In feite maakt het je effectiever omdat je niet meer afhankelijk bent van anderen of ‘iets’ om je probleem op te lossen. Je bent gestopt met hopen dat dit ‘iets’ ooit je problemen wel zou oplossen. Iets magisch gebeurt er op dat moment, je begint de noodzakelijke stappen te ondernemen om zelf je problemen op te lossen.

Hoop zal geen stof doen opwaaien. Hoop en angst zijn immers onafscheidelijk. Hoop is namelijk het natuurlijke antwoord om de nakende waarheid te verbergen. Je kunt echter hoop nooit wegnemen voordat de persoon in kwestie zelf klaar is om te doen wat gebeuren moet.

- Henk MutsaersVerraderlijke en gulzige politieke krachten maken de wereld heden ten dage een plaats die donkerder en donkerder wordt.

We kunnen ons naar binnen laten zuigen in deze donkerte. We kunnen ons machteloos en krachteloos verloren voelen. Dat is wanneer ‘zij’ zullen winnen en wij ten onder gaan.

Of we kunnen, elk van ons, beslissen ons eigen licht te creëren. We kunnen beslissen naar die plaats te gaan, diep binnen bij onszelf, waar we hoop, liefde, licht en moed vinden.

En dan, vanuit liefde voor onszelf en de wereld, kunnen we allemaal die moed gebruiken om onze kracht terug te pakken, om zoveel stralen van licht te voeden als we kunnen vinden en deze vonken omhoog bewegen met de hoop die we creëren.

Door de moed aan onze ziel te onttrekken kunnen we deze geven aan de angstige. Door ons voorbeeld kunnen we ze inspireren om hetzelfde te doen.

Want het is die hoop die ons sterk en vindingrijk zal maken.

Hoe ontzettend de huidige situatie ook is, het goede nieuws is: Wij overtreffen deze pathetische donkere machtsmakelaars in aantal hoe krachtig zij zichzelf ook vinden.

Alles wat zij weten is hebzucht en misleiding.

Wij kennen liefde, licht en lachen.

De donkerte kan het licht niet verdragen
Liefde verwerpt alles.

Désireé


Ben je het hiermee eens? Hoeveel van je naasten, familie, vrienden en ralaties zouden dit moeten weten? Mail, twitter, facebook etc staat je hieronder tot je beschikking! Bedankt.Free mp3 downlaod song

Free Download: River Zydeco Band ft. Henk Mutsaers - Hope Comes In The Dark


Seeds of Sustainablilty discoveries involve the fast production of large amounts of food with very little water and little or no rinsing.
Grow high quality super foods in just 3 days time!- Seeds of Sustainablilty
 


Hpoe comes in the dark if you want to
Free counters!