Hope comes in the dark
hope comes in the dark rss feedHope Comes in the dark
The World in Trouble and Chaos - Must see video

What about peak oil?

What about our pensions?

Is our food supply one bad harvest away from total disaster?

Are you living your life blindfolded?

Maybe you find the answers in this video, … maybe?

If you want to take of those blindfolds en see!Economisch vooruitzicht 2011 / 2012 door de man die de bankcrisis voorspelde!

Michael C. Ruppert is de schrijver van het boek "Crossing the Rubicon", waarin hij schrijft over het einde van het Amerikaase imperium aan het einde van het olietijdperk, en het boek "Confronting Collapse".

Michael: "De huidige economische maatregelen is meer het opnieuw rangschikken van de dekstoelen op de Titanic".

De economie is in elkaar aan het storten en die totale instorting is in de hoogste versnelling aangeland. We kunnen dit allemaal zien als je echt weet waar je naar moet kijken, daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben. We hebben een hele tijd op een slechte weg gereden en zijn nu aanbeland op het punt dat we van een steile helling afglijden. Er gaat een overgangsperiode komen en daar zitten we met z'n allen in .... tesamen! Je zult je voor moeten bereiden om de overgang te kunnen doorlopen (of te overleven).

Het allerbelangrijkste is lokale voedingsproductie
De volkstuin en je eigen achtertuin / balkon / dakterras / vensterbank worden belangrijke zaken om aandacht aan te schenken. Niet volgend jaar, volgende maand of week, maar NU! Bedenk dat de voeding in de supermarkt vanuit de hele wereld komt en zogauw de economie stokt komt de distributie binnen enkele dagen stil te liggen of wordt op zijn gunstigst in ieder geval ernstig verstoord. We zijn slechts een enkele slechte oogst verwijderd van een totale catastrofe. Kijk ook eens wat er gebeurde in Rusland: totale droogte en mislukte oogsten (HAARP?). Wat er gebeurde in Pakistan (overstromingen - HAARP?). Wat er gebeurde in Nieuw-Zeeland (overstromingen - HAARP?). Ook de productie van GMO-gewassen is hier een ernstig zorgenkind.

Het grote probleem van de wereldwijde voedselproductie is de olie. Alle landbouwvoertuigen hebben brandstof nodig, kunstmest en pesticiden zijn gemaakt met olieproducten en de vraag op de oliemarkt begint het aanbod te overstijgen. Het zogenaamde 'peak-oil' (piekolie). Er is wel over te schakelen naar vrije energie maar de oude wereldorde wil dit niet vanwege hun geld-verdien-systeem. Dit is ook de reden van de huidige onrusten in het Midden-Oosten. Olie! De huidige leiders ter plaatse zijn niet betrouwbaar en moeten vervangen worden door marionetten van het rijke westen om zo toegang te blijven hebben tot hun levenslijnen, de olie!

Overschakelen naar traditionele voedselproductie gaat vele jaren vergen omdat het merendeel van de landbouwgronden nu een dode spons zijn geworden! De onrust vanuit de bevolking wereldwijd is niet vanwege de vrijheid die men zou wensen maar vanwege de gestegen voedselprijzen. Men kan niet meer voorzien in de eerste levensbehoeften en wat is in zo'n geval de drempel om tot het uiterste te gaan?

Deze mensen zien dus 'hun' wereld om zich heen instorten. Wij gaan diezelfde weg op momenteel, alleen dit wordt door vele mensen nog vakkundig verborgen gehouden door de media en de politiek.

De overheid weet dit echter en hebben een (summiere) waarschuwing afgegeven voor een noodpakket. Ze kunnen zich daarmee altijd beroepen op: "We hebben je gewaarschuwd". In een noodpakket hoort echter ook voedsel te zitten voor drie maanden, zodat je niet in de problemen komt als iedereen hieraan gaat denken en de supermarkt binnen drie dagen leeggeroofd is zoals in Japan.

ONVOORSTELBAAR

Nog steeds denkt de meerderheid van de bevolking dat het allemaal wel mee zal vallen, dat we weer op de goede weg terug zijn na de economische crisis van 2008. Zij zijn totaal blind voor wat er op dit moment aan het gebeuren is en vinden het onvoorstelbaar wat we hier voor hun ogen aan 'doemdenken' ontvouwen.

Vraag je echter af hoe het komt dat de crisis van 2008 voor jou als een totale verrassing kwam terwijl anderen zich daar al op hadden voorbereid. Wat wisten zij wat anderen niet wisten. Ga dus op onderzoek uit en doe het vlug want je hebt wellicht niet zoveel tijd meer. Met eigen voedselproductie beginnen is echter niet alleen een voorzorgsmaatregel maar essentieel voor een goede gezondheid. De supermarkt wordt met de dag een meer en meer onbetrouwbare bron van goede voedzame en gifvrije voeding. Het is al een minuut voor twaalf!

Michael haalt in bovenstaande video voor deze psychologische blinde spot het volgende voorbeeld aan. Als een grote dam op het punt zou staan om te breken en je vertelt het de mensen op drie mijl afstand dan worden ze zeer bezorgd. Op twee mijl afstand zijn de mensen nog meer bezorgd maar op slechts een mijl afstand zijn ze totaal onverschillig als het ware, ze kunnen zich dit totaal niet voorstellen of die mogelijkheid accepteren. Het is te groot om te bevatten als ze geen voortekenen gezien hebben. Alle voortekenen zijn er nu maar worden angstvallig door de media verborgen gehouden. Daarom vertrouw ik nog uitsluitend op bepaalde internetbronnen.

Er vinden massademonstraties plaats over de gehele wereld momenteel die wij NIET te zien krijgen op de media in het westen. Deze demonstraties gaan over de voedselprijzen!

Waar gaan wij onze voeding mee betalen als geld onder hevige inflatie komt te staan? De eerste staten in Amerika zullen binnenkort failliet worden verklaard. Vorige week (tweede week april) dreigde het hele ambtenarenapparaat in de VS naar huis gestuurd te worden vanwege geldgebrek. Vele overheids- en publieke diensten zijn al naar een minimale bezetting teruggebracht. In de EU is het ene na het andere land afhankelijk van noodfondsen om te kunnen overleven. Ga er maar van uit dat straks geen enkele overheid ons nog kan helpen. We zijn dan op de eigen lokale gemeenschap aangewezen. Investeer dus in dat netwerk.

Ons geldsysteem is totaal waardeloos zonder energie en als dit systeem gaat instorten dan is er geen sociale voorziening meer en geen pensioen. Als de VS onderuit gaan en landen als Griekenland, Spanje, Portugal en Ierland, dan vallen alle steentjes net als bij domino om. Dat is niet te stoppen en iedereen weet hoe snel dit gaat. Zo gaat straks van de een op de andere dag het gehele systeem onderuit. Banken zullen de deuren sluiten en sommigen denken slim te zijn omdat ze goud bezitten. Maar goud kun je niet eten!

Het moet duidelijk worden dat er niets meer te fiksen is. Iedereen is straks gelijkwaardig en wordt teruggeworpen op de basis. Wat ben IK waard voor de samenleving? Waar kunnen we elkaar mee helpen om vandaag wat te eten, om straks in de winter warm te zitten. Alles wat nu als gewoon ervaren wordt zal anders zijn.

De wereld(economie) is aan het instorten en wat er verrijst dat is van belang!

Willen we geholpen worden door een nieuw op te richten wereldregering die 'ons' komt redden en een gelijkwaardig systeem weer gaat optuigen en de oude vriendjes weer in het zadel gaat helpen .... ?

.... of gaan we ontdekken dat we met elkaar op lokaal niveau onze eigen boontjes wel kunnen doppen en dat dit eigenlijk veel meer vrijheid en voldoening oplevert ... om maar niet te spreken van een betere gezondheid lichamelijk en mentaal.

Ik zie het namelijk niet als iets slechts wat er aan het gebeuren is. Als je werkelijk ziet wat er gebeurd is, dan zijn we met z'n allen verleid om veel schulden te maken waardoor we in een ratrace terecht zijn gekomen en tot werkslaven van het systeem zijn vervallen.

Economisch crisis-alert
We hebben tot juli op zijn laatst en zelfs een grotbewoner kan dit zien aankomen zegt Michael Ruppert van Collapse Net. Het betreft een economisch crisis ACTIE-alert. Michael stelt dat het zijn belangrijkste bericht is wat hij ooit afgegeven heeft. Hij verwacht een complete economische pandemie, compleet met de sociale onrust waar dit mee gepaard zal gaan en het is NU reeds begonnen al proberen de Main Stream Media hun best te doen dit te verbergen.

De logica hierachter is ongelofelijk simpel

De kwartaalrapporten van de grote bedrijven zijn belangrijk voor de aandelenmarkt en worden door de aandeelhouders nauwlettend gecontroleerd en 'double checked'. Wat is er aan de hand? Door het energiegebrek zijn er nu dertig van de grootste Japanse bedrijven die gesloten zijn, op halve kracht draaien of zojuist weer aan het opstarten zijn. Doordat vele bedrijven afhankelijk zijn van de Japanse onderdelen heeft dit weer een domino-effect op bedrijven overal ter wereld. Stress voor deze bedrijven is reeds lang niet meer het juiste woord. Toyota heeft al zijn fabrieken bijvoorbeeld in Mexico, Canada en de VS gesloten en plannen zijn er ook om in de UK de stekker er voorlopig uit te trekken.

Na het bekend worden van de resultaten van het tweede kwartaal zullen deze cijfers zichtbaar worden voor de beleggers in de maanden juni en juli. Geen enkel bedrijf zal in staat zijn om deze zwaar tegenvallende resultaten te verbergen. Dit zal ongetwijfeld een paniek doen uitbreken onder de beleggers omdat de hefboomwerking van de totale economie nog steeds onder grote spanning staat omdat er slechts een broos herstel zichtbaar was na de 2008 bankencrisis. De kernramp heeft dit broze herstel tot stilstand gebracht terwijl we nog steeds niet weten of de zaken daar nu wel onder controle zijn(?). De aandelen komen daarna in een vrije val. Alle landen die nu in een reddingsoperatie zitten, zoals Griekenland, Ierland, Portugal etc., hebben hun plannen voor economisch herstel gebaseerd op de groei van de economie om uit een diep dal te kunnen klimmen.

Op zijn best hebben ze volgens Michael nog een enkel kwartaal voordat de bom barst. Niemand heeft er daarna nog zicht op hoe de zaken zich gaan ontwikkelen maar het verval zal snel zijn.

De zaken die nu al spelen begin april
Business Insider heeft de waarschuwing afgegeven voor de beleggers om alle aandelen in alle autofabrikanten rond de wereld te verkopen, ze gebruiken namelijk allemaal Japanse componenten. Brandstofprijzen stijgen wereldwijd en de daarmee verbonden voedselprijzen. Als het stof is opgetrokken van de komende economische crisis zullen we een wereld zien die op geen enkele wijze lijkt op de wereld die we kennen vandaag.

Vertaling en bijdrage – Henk Mutsaers


Free mp3 downlaod song

Free Download: River Zydeco Band ft. Henk Mutsaers - Hope Comes In The Dark

Seeds of Sustainablilty discoveries involve the fast production of large amounts of food with very little water and little or no rinsing.
Grow high quality super foods in just 3 days time!- Seeds of Sustainablilty
 


Hpoe comes in the dark if you want to
Free counters!