SPIRIT

Drive In Show

Max Verstappen in de voetsporen van Jos de Boss

 

Download MP3

jos de boss verstappen

Het is al meer als 17 jaar geleden dat ik een liedje schreef over Jos de Boss. De kansen die Jos kreeg, het juiste team, op de juiste tijd waren helaas maar van korte duur aan de zijde van Michael Schumacher. Toch wist Jos regelmatig huzarenstukje te laten zien als de omstandigheden minder waren zoals bij regen als het vermogen van de wagen minder telde. Als de anderen minder risico durfden te nemen in het kampioenschap.

Als fan had ik een tekst geschreven op een carnavalsliedje van CV Navenant uit Hank. Ik kreeg hun muziekband en schreef er een tekst op. In 1999 namen we tezamen met collega deejay Hans van Aalst het nummer op onder de naam de Plaatwerkers. We namen het op in de studio van Manfred Jongenslis samen met nog twaalf andere tracks op het album; "Alle gekheid op un ploatje"

alle gekheid op un ploatje

IK was waarschijnlijk een beetje naïef en vroeg via de fanclub of ik toestemming nodig had om die naam te gebruiken. Jos is de Boss. Binnen twee dagen kreeg ik Huub Rothengatter aan de lijn met allerlei absurde eisen. Wij namen het album wel-eens-waar voor een klein label op. In de praktijk kwam het er op neer dat we 1500 albums en 500 singles zelf moesten verkopen. Met 15 drive in shows was die klus in slechts een week gedaan, maar … dat waren dan ook alle verdiensten. Oh ja, ik heb later nog eens een pilsje gehad van de platenbaas.

Nu Max het zo goed doet en zijn vader inmiddels gepasseerd heeft wellicht leuk om even terug te gaan naar de roots waar het allemaal begonnen is met Jos die is de Boss.

Het is niet de versie die we opgenomen hebben in de studie, die ik nooit heb gehad, maar de demo uit de home "studio".

Download mp3 Jos die is de boss

— Henk Mutsaers> Home page