Front Row Zydeco

Zydeco in the Swamp

Met de boot kwamen ze weer uit het ‘verre’ Geertruidenberg naar Hank City waar op de Vissershang de traditionele afsluiting van het seizoen 2009 plaats vond. Zo’n prachtig plaatje als vorig jaar met 10 centimeter sneeuw leverde het buiten niet op. De muziek was echter hartverwarmend.

Front Row Zydeco
We konden ze als beginnend groepje aanschouwen op het festival in Raamsdonksveer waar ze hun debuut beleefden op een podium wat gelouterde bands op hun verlanglijstje hebben staan om daar te mogen spelen. Na hun fantastische debuut in het ‘veerse’ waren ze dan toe aan een echte volle set met maar liefst 13 nummers.

Terwijl uit het verre Winterswijk, na het bijwonen van de Louisiana Night, de echte diehards ook nog even hun neus lieten zien was de verste bezoeker niemand minder dan Titus. Hij was aansluitend na Winterswijk even naar huis gereden om de koeien te melken en vervolgens weer uit het hoge noorden naar het zuiden afgereisd om ook dit feestje mee te kunnen maken.

Front Row ….
… was de naam van een rockband waar enkele leden in spelen. Met River Zydeco Band Karel Emmen (saxofoon) begonnen ze in april 2009 wat zydeco nummers in te studeren. De Front Row naam werd uitgebreid met Zydeco en wie weet wat dit nog allemaal gaat brengen?

Front Row Zydeco bestaat uit Richard van Turnhout accordeon, Jarno van Wesdorp gitaar, Rik Mertens basgitaar, Bas Roosenboom sax, Sharon van Turnhout drums / zang. Mentor Karel Emmen

Zydeco Zity Radio 15-10-2009
Piet; “Jeugd en toch kiezen voor Zydeco muziek, meestal; hoor ik andere muzieksoorten langskomen?” Sharon; ” We hadden zelf ook nooit gedacht Zydeco te gaan spelen maar we vinden het wel leuk en we komen natuurlijk uit deze regio”. Piet; ” Hoe was het om voor het eerst op zo’n groot podium te staan, zenuwachtig?” Rik; “Wel een klein beetje gespannen maar eenmaal op het podium dan gaat het prima”. Front Row Zydeco heeft inmiddels een repertoire van ruim een uur en er wordt nagedacht over meer covers als Seems like teen spirit. Rik; “Als je kijkt naar ons eerste optreden op het festival, iedereen dansen en feesten dat was echt kicken en we hopen dat het opnieuw gaat lukken”.

Momenteel zijn de bandleden nog allen scholieren en moeten hun tijd verdelen tussen studeren en repeteren. Henk; “Hoe hebben jullie het festival ervaren?” Rik; “Wat me vooral is bijgebleven is het enthousiasme van het publiek en de staande ovatie die we kregen. Veder kregen we ook veel complimenten van andere muzikanten dat vonden we ook heel leuk”.

Henk Mutsaers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.