Nieuwe video’s online van het Saulieu Cajun & Zydeco Festival

Patrick Larue Patakaisse TeleAl sinds jaren is het een genot om naar de professionele video’s te kijken van Patrick Larue. Op de festivals zelf heb ik het meestal te druk om alles wat er zich op het podium afspeelt te volgen en nagenieten is een belangrijk onderdeel van het festival voor mij en vele andere mensen. Ik weet niet of Patrick ook wel eens de video statistieken bekijkt, ik denk het wel. De momenten dat een video nog een keer herhaald wordt is in de meerderheid van de gevallen het moment dat het publiek in beeld is. Een mooie dans move wordt ontelbare malen herhaald om de fijne details af te kijken. Of gewoon nog even kijken naar de dame (of heer) die jij wel leuk vindt (!). Kortom steeds weer een belevenis om een festival her te beleven.

Het zijn niet zomaar video opnamen maar Patrick weet er vakwerk van te maken, Dat is ook de reden dat “wij” wat langer moeten wachten op het einsresultaat. Met meerdere camera’s worden er opnamen gemaakt en het geluid komt regelrecht van de mengtafel. Patrick; “Ik maak en bewerk korte videoclips om Cajun- en Zydeco-evenementen en bands te promoten. Hij  heeft zijn eigen YouTube kanaal Patakaisse Tele [2.1 miljoen weergaven sinds 2009] en is actief op Facebook.

Hier zijn de meest recente video van Saulieu 2017.

Sfeer beelden van o.a de markt in Saulieu en een van de vele jam sessies

Nog zo’n oergezellige jam sessie

Gerard Delafose And The Zydeco Gators – NUITS CAJUN SAULIEU 2017

Deze video zetten we maar onderaan in het lijstje ….


Very nice collection of videos. My hat is off to videographer Patrick Larue for his interesting and professional work. Viewing the videos makes a person feel as if he/she were there. Unfortunately, from my computer, I couldn’t smell the delicious food being prepared — but I could dance to the music in my living room. Let the good times roll.

1 thought on “Nieuwe video’s online van het Saulieu Cajun & Zydeco Festival”

  1. Heel erg bedankt Henk voor het artikel over Zydecozity … maar pas op de volgende video gepland voor 18 juni 2018: het is een grote verrassing op het Mardi Gras van zondagavond … met de demonstratie van zeer grote acteurs in compositie rollen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.