Titus Friesland C & Z

Titus: 8 ste Cajun & Zydeco festival
in de Trilker Friesland

Voor de tweede keer werd de reis gemaakt naar Friesland voor het intieme en gezellige festival dat Titus al weer voor de achtste keer organiseerde. Voorafgaande aan de reis spraken er mensen al over dat we misschien wel het geluk konden hebben om gelijk een ander festijn mee te kunnen maken op de schaats. De temperatuur was echter wel onder nul maar bij lange na niet koud genoeg om tot een nieuwe elfstedentocht te komen.

Al vroeg waren we ter plaatse om niets van de pret te missen. Het was weer het bekende familie feestje waarbij we weer even lekker bij konden kletsen onder het genot van een drankje en de zeer smakelijk geserveerde cajun maaltijd. En bij eten hoort volgens de traditie natuurlijk muziek. De band die als eerste het podium beklom was Bal de Maison. De cajun band uit Frankrijk onder leiding van Alain Gatay had er duidelijk zin in. We kennen Alain nog van Trans Bayou Express waarmee hij twee albums opnam en ook een keer te gast was op het Zydeco festival in Raamsdonksveer. De band heeft in goede traditie de jonge garde opgenomen in hun gelederen en zoals gezegd, ze hadden er zin in want de afgesproken speeltijd werd in ruime mate overschreden. Niet dat het publiek dit erg vond want de dansvloer was van het eerste tot het laatste nummer goed gevuld. Sommige bezoekers werden met het bord nog niet leeg zachtaardig terzijde geschoven om de dansvloer een stuk te vergroten. Met deze band bracht Alain inmiddels ook al een album op de markt getitteld; “Valse aux Amis” (Wals voor vrienden)
Website Bal de Maison http://pagesperso-orange.fr/alain.gatay/

Na de Cajun was het natuurlijk weer tijd voor onvervalste Zydeco. Front Row Zydeco en de River Zydeco band waren naar het besneeuwde en monumentale Poppenwier afgereisd. Het eeuwenoude dorpje gebouwd op een terp (Latijnse naam wier) heeft slechts 190 inwoners maar wel een kroeg, de Trilker waar ze met gemak met z’n allen tegelijk in kunnen. De strooiwagen bracht onheilspellend nieuws door in de vooravond al vijf keer langs te komen. Later, … veel later ontdekten we dat er een behoorlijk pak sneeuw gevallen was die avond. Daar hadden we die avond totaal geen weet van want het was feest in de ‘tent’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.