Een historisch overzicht van de Cajun cultuur (video)

Deze documentaire behandelt meer dan 300 jaar geschiedenis over de migratie en ontwikkeling van moderne Cajuns. Ons verhaal begint in Poitou, Frankrijk, waar vervolging een groep Franse kolonisten ertoe bracht om over de oceaan naar Nova Scotia, Canada te reizen. Hier vestigden ze een nieuw leven voor zichzelf en werden ze de Acadians genoemd. Vele jaren later als gevolg van het Engelse bestuur over de regio, werden de Acadians opnieuw vervolgd en gedwongen hun huizen te verlaten en naar vele bestemmingen te reizen.

Verschillende kwamen terecht in South Louisiana. Nog steeds bekend als Acadians, bloeide ze vele jaren in Louisiana tot de Tweede Wereldoorlog. Als gevolg van het verlaten van de regio om te vechten in de oorlog, ontmoetten velen voor het eerst mensen buiten de gemeenschap van Acadia. De oorlog verzachtte de Acadians met het amerikanisme. Nu geïdentificeerd als Amerikanen keerden velen naar huis terug en verlieten langzaam de boerderijen waar ze waren opgevoed om met mensen te trouwen buiten de Acadische cultuur. Dit leidde tot de huidige race die bekend staat als Cajuns. Hoewel Cajuns zich nu over de hele wereld bevinden, associëren velen nog steeds Zuid-Louisiana met de Cajun-cultuur, waar het grootste deel blijft wonen.

Deze documentaire vertegenwoordigt op geen enkele manier alle gebeurtenissen die hebben bijgedragen aan de vorming van de huidige Cajun-cultuur. Het is eerder een synopsis van gebeurtenissen die plaatsvonden die deel uitmaakten van de evolutie van een cultuur die bekend zou worden als Cajun. Ik ben oprecht dankbaar voor de drie teams van multimedia studenten die hebben bijgedragen aan dit project. Ik wil ook de academische professionals, historici, trappers en muzikanten bedanken die genadig hebben bijgedragen aan deze hoeveelheid werk. Ten slotte wil ik de Target Corporation bedanken die de apparatuur heeft geleverd om de film te filmen en te produceren. Mijn oprechte hoop is dat je een waardering krijgt voor het Cajun-volk en dat je de vele aspecten van de cultuur die langzaam aan het langzaam verdwijnen worden, begrijpt zoals; Frans spreken en van het land leven als stropers, vissers en boeren. — Ray Breaux

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.