Cajun & Zydeco Nieuws

Heb jij nieuws? Deel het dan via ZydecoZity Radio. Onthoudt, samen maken wij de muziek populair en niet iedereen zit op facebook of MeWe. Do you have any news? Then share it via ZydecoZity Radio. Avez-vous des nouvelles? Puis partagez-le via ZydecoZity Radio.


05-07-2018 Dorpsplein in Ulvenhout optreden Laroux
12-07-2018 Homesick and the Louisiana Men
Jammer dat we nergens de aanvangstijd kunnen vinden (Facebook)


Zydeco La Louisiana14-06-2018  Onlangs met het interview over de her opstart van het Ameland Festival werd het duidelijk dat we weer een nieuwe zydeco band hebben met aan het roer oudgediende Peter Mul.

ZYDECO LA LOUISIANE
Zydeco La Louisiane is een ‘Zydeco Power Trio’ met Bill Honing op Drums, Peter Kummer op Bas en Peter Mul op Accordeon. De naam van de band verwijst enerzijds naar de stijl van de muziek, en anderzijds naar de unieke cultuur van de staat Louisiana met zijn Franstalige wortels.

Een optreden van Zydeco La Louisiane is een reis door de geschiedenis van de Zydeco en een hommage aan de muzikale helden van de band zoals Buckwheat Zydeco, C.J. Chenier en Chubby Carrier. Laissez Le Bon Temps Roulez! [Facebook]

Hieronder al een klein opwarmertje:


03-06-2018: Festival datums. Het 14 de Bristol Cajun & Zydeco festival gaat plaatsvinden van 12 tot 14 oktober 2018. De datum voor het Yorkshire festival voor 2019 is inmiddels ook al bekend gemaakt 15 tot 17 Maart. Iets dichterbij is een Cajun festival eind deze maand in Boissy-Maugis (61) een lokatie die je vindt in de driehoek Parijs, Le Mans – Orleans  Op dezelfde datum hebben wij op Ameland de herstart van Zydeco At Sea


02-06-2018: Een van de mooiste Cajun en Zydeco nieuwsbrieven komt uit Florida. De meest recente editie vindt je hier: Florida Cajun Zydeco Update! #65 June 2018

Feature story is Chris Ardoin: Storied past. Bright future. Story mentions Creole musicians in the Ardoin family: Amede Ardoin, Alphonse Bois Sec Ardoin, Milton Ardoin, Lawrence “Black” Ardoin, Sean Ardoin, Morris Ardoin, Russell Ardoin, Ronald Ardoin, Dexter Ardoin, Marcus Ardoin. Festival-O-Rama festivals occurring in June, July and August. Atlanta Cajun Zydeco Association Dance will be Roux du Bayou Cajun Band on June 16. Cajun Zydeco Dance in St. Pete is June 5 and June 19. Anthony Bourdain Parts Unknown will feature Louisiana cuisine on Father’s Day, Sunday June 17. Willis Prudhomme Living Legend CD in 2006 was produced by Chris Ardoin.


28-05-2018:  Tijdens het Festival van ZydecoZity liepen we tegen Peter Mul aan. De recorder lag aan de mengtafel dus tijd voor een interview was er niet. Peter vertelde dat hij met een nieuwe band bezig was; “Zydeco La Louisiana”. De try-out had reeds plaatsgevonden en de eerste twee optredens stonden al gepland eind juni op Zydeco At Sea op Ameland.

Een optreden van Zydeco La Louisiane is een reis door de geschiedenis van de Zydeco en een hommage aan de muzikale helden van de band zoals Buckwheat Zydeco, C.J. Chenier en Chubby Carrier.


28-05-2018: Op het festival kwam ik ookWim Kwaku Yeboah tegen. Hij is door Sam Murray meegezogen in de zydeco en was al vele malen te zien bij de ZydegoNutz als gastspeler op het wasbord. Wim vertelde een zydecoband te willen beginnen. Hij zoekt nog iemand op accordeon.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.