Mijn muziek, Henk Mutsaers alias de Ploatwerker

Sinds het zydeco virus ingeslagen is werd er al snel wat muziek gemaakt. Met de “Ploatwerkers” een synoniem voor de deejay’s werd een singeltje opgenomen bij de oude swamp studio in Raamsdonksveer met de River Zydeco Band getiteld; Ik heb een geldboom in mijn tuin. Een bewerking van E Mama van Louisiana Radio. Op het festival dat jaar [1996] mocht ik het gelijk meezingen [verrassing].

In 1999 namen we mat collega deejay Hans van Aalst als de Ploatwerers een CD op voor een klein label VNC producties. De titel van de CD: “Alle gekheid op un Ploatje”. Met de single “Wij zijn samen ongebouwd stonden we vier weken in de Nationale Tipparade. Daarop stond ook een zydeco nummer; “I love zydeco” Je vindt het op Spotify. Het nummer was echter veel te snel, … maar dat leerde ik pas toen ik kon dansen. In 2003 namen we van dat nummer een Engelse versie op met Jo van Strien op accordeon, Frits Loonen met wat eenvoudige drumpadjes en een drumcomputer, Cees Emmen op het wasbord en Rinus Rodijnen op de bas.

2003 I’ve got a money tree in my garden op de OLON CD nummer 262 [download] van de stichting Conamus

Elke jaar weer met CV de Kliek een carnavalsnummer gemaakt in 2001 (over de Euro), 2002 (de Kliek is goed ziek) en 2003 (’t is hier altij wel wa), het laast jaar ook een nummer met CV de Munt (te Groot te Klein) waar we met al deze nummers ook weer veel publiciteit mee kregen bij Baronie TV.

“’t is hier altij wel wa” had ook een zydeco invloed met de subtitel; “Etoi Nondeju”.

wordt vervolgt …

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.