Presentatie

Jo van StrienPresentatie Zydeco Zity Radio

Al snel na de start van het jaarlijkse festival in Raamsdonksveer ging Jo van Strien [River Zydeco Band] van start op de SLOG met een wekelijks uurtje cajun en zydeco muziek. Al snel werd daarbij de hulp in geroepen van Piet Ribbers.

SLOG.nl logo

Piet Ribbers


Over Piet: “Ik ben heel mijn leven al een “muziek fanaat”, vanaf 1990 organiseer ik diverse festivals, concerten e.d, met name meer in het duistere Blues circuit. Vanaf 1997 ben ik intensief als vrijwilliger betrokken bij het Int. C&Z festival te Raamsdonksveer. In het begin van 2000 begon Jo van Strien een programma bij de SLOG met alleen een uurtje C&Z muziek op band. Ik werd benaderd om dit programma te presenteren en ben er gelijk ingesprongen. In de eerste week van september 2000 ben ik begonnen met het presenteren en wij doopte dit programma “ZydecoZityRadio”. Ik deed dit programma met een vaste technieker Pedro Jansen. Na 1 jaar vroegen wij een 2e uur aan en dit werd gehonoreerd. Ook kreeg ik in deze tijd direct de stempel opgedrukt als “ZydecoPiet”. Na enkele jaren kwam Henk Mutsaers erbij. Het werd toen een duo presentatie en dankzij Henk kreeg ons programma, na een regionaal karakter, meer een wereldse uitstraling, dankzij zijn internet ervaringen. Na dit enkele jaren gedaan te hebben moest ik toch wat minder aan gaan doen, dit omdat mijn werk dit niet toestond.

Henk Mutsaers op wasbord


Henk: Sinds augustus 1970 ben ik werkzaam in de weekends als deejay in vele discotheken en als presentator van diverse festivals. Het zydeco festival in Raamsdonksveer presenteer ik al sinds 1995 met enkele tussenpozen met veel genoegen. Voor de radio ben ik gevraagd om Piet Ribbers te versterken omdat hij het niet altijd met zijn werk kan combineren en doe dat inmiddels sinds 2007. Zydeco dansen is uitgegroeid tot een ware passie. De laatste jaren sinds 2015 presenteer ik het programma alleen.

Download hier mijn protest song: Hope Comes In The Dark | mijn muziek |


Enkele jaren leverde ook Ron van Doorneveld een kleine bijdrage aan Zydeco Zity Radio door wat achtergronden te belichten van een nummer of muzikant. Veelal is dit Cajun muziek waar Ron zijn hart en passie liggen. Hij is daar in 2016 mee gestopt maar zijn archief staat nog online: Ron’s Choice