Dagje Tour de France bij vrienden


In ons emigranten cafeetje komen we regelmatig Didier tegen, hij komt uit België en omdat zijn vrouw Marianne nog werkt is hij momenteel de baas in huis. We hoorden 2 maanden geleden dat hij aan de route van de Tour de France woonde, we hadden als Brabanders wel een klik met Didier, “’t is tum ne plezante”, dus de vraag; “Als wij nou wat bier meebrengen kunnen we dan bij U de tour kijken? “En da was tum goe hé”

Het was al snel 2 juli, de dag van de zevende etappe van de Tour, en al iets voor tien vertrokken we om op tijd te zijn voor het parcours werd afgesloten. Didier woont net voorbij het informatie centrum op de Mont Beuvray, een berg van 827 meter hoog waar de tour op 612 meter zou passeren, een stukje verder op de afdaling stond hun mooie huisje. Er waren nog wat Belgen, waarvan ik er al snel een omdoopte tot Raymond van het Groenewoud, dat was goed gezien na later bleek, hij bleek wel wat artiestenbloed in de aderen te hebben.

Al met al zouden er samen met wat gezamenlijke kennissen en buurtjes een 15 personen het Tour feestje bijwonen, om 11 uur gingen de eerste dopjes van de bierflessen en niet veel later ging de barbecue al aan. Het weer was prachtig dus alle ingrediënten voor een gezellige dag waren aanwezig.

Met de reclame karavaan werden we voorzien van legio t-shirts en petjes.

Een van de reclame wagens en “Raymond” ging al helemaal los
Natuurlijk had ik mij aangepast want België was in de meerderheid

Het hele voorspel, de rit van de etappe tot dat moment hadden we ‘gemist’ en nadat we de rest met een half oog op TV volgden kon niemand van de groep ons vertellen wie er gewonnen had. Verder een heel geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar, en het liefst weer met enkele Belgen erbij, weer enkele mooie woorden geleerd als uitbreiding op mijn woordenschat. En O’ ja, ook nog wat Frans gesproken, je zou het haast vergeten dat we in Frankrijk waren. Het voetbal, later die avond hebben we maar overgeslagen, dat zou teveel zijn voor de conditie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *