Emigreren Frankrijk en auto importeren, vergeet het maar -oorzaak- Co2 Belasting!


Het op Franse kentekenplaten zetten van je in Nederland gekochte auto of uit een ander Europees land, het is sinds medio 2018 een ding uit het verleden. De reden is de -TORENHOGE- Co2 invoer belasting. Je auto is in Frankrijk letterlijk geen -DONDER- meer waard.

De meeste mensen kopen een nieuwe auto omdat ze weer toe zijn aan iets nieuws. We weten echter allemaal dat je beter een auto totaal kan oprijden, zeker een feit met je eigen bedrijfsauto die toch wat robuuster zijn met veel betere motoren.

Je auto waar je 5 jaar en 8 maanden in gereden hebt, zuinig want je wilt hem helemaal oprijden blijkt nu ineens geen -DONDER- meer waard te zijn. In Frankrijk heeft de staat een Co2 belasting ingevoerd, bij navraag blijkt mijn auto een Renault Master van 30-06-2014 een Co2 uitstoot te hebben van 209 gram (Euro 5 motor) en dat wordt veroordeeld met € 10.500 euro belasting op de -INVOER- van vervuilende auto’s. Duh, een Franse auto invoeren vanuit NL in het Europa waar vrije transitie van goederen en diensten is gevrijwaard, tenminste dat zeiden ooit de hoge heren.

Op je gemak de auto particulier verkopen wordt lastig als je binnen twee maanden al uit de verzekering gegooid wordt en je zelf de auto nog nodig hebt in Frankrijk. Dat werd dus zakelijk verkopen voor een schijntje van wat de wagen voor jezelf nog waard is. 373.000 kilometer op de teller is een schijntje als het dubbele ook zeker mogelijk is zonder torenhoge kosten. je bent er immers altijd zuinig mee omgegaan.

In Breda gingen we langs bij WijKopenAutos: “Zelden krijgen wij dermate goed uitziende bedrijfswagen aangeboden”, dat vertelde de vertegenwoordiger. In Frankrijk zal het niet meevallen om voor het dubbele bedrag een gelijkwaardige wagen op de kop te tikken. Bedankt voor het EU beleid van mijnheer Macron


Met openbaar vervoer naar de Morvan

Met de trein van Breda naar Nevers
koffie gemaakt met liefde
un bon café préparé avec amour

Van een kennis kregen we de vraag hoe hij met het openbaar vervoer op visite kon komen?

Nou dat kon ik dus gelijk uittesten. Ik wist al via internet dat ik de trein kon nemen naar Nevers. Ook de prijs, € 120 euro. Weet je echter het tijdstip van vertrek zelf nog niet dan betaal je de volle mep 171 euro.

2 Kilometer lopen naar het station in Breda, uurtje wachten en de trein naar Brussel zuid. Overstappen op de Thalys naar Parijs Noord. Vandaar met de Metro naar Villejuif lijn 7, uitstappen bij Pyramide en overstappen naar lijn 14 richting Olympiades en uitstappen bij La Gare (treinstation) Bercy. Vandaar de trein naar Nevers. Dat klinkt allemaal simpel, maar ik moest dat wel zelf uitzoeken en alles staat slecht aangegeven, bovendien had ik nergens telefoon ontvangst en was de accu van de telefoon al op het -eindpunt-.

Om bijna 10.00 uur was ik in Nevers waar ik nabij het station een Hotelletje vond voor 51 euro. Vroeg uit de veren om te kijken hoe laat de bus ging. De telefoon was dus geen optie meer om dat uit te zoeken. 2 uur wachten, de stad een beetje verkennen en twee koffie met amour bereid dat kun je wel zien op de bovenstaande foto. (dat vertelde ik haar ook, eens een charmeur altijd een charmeur)

Bus Nevers naar Chateau Chinon
lijn 501 van Nevers naar Chateau Chinon

De bus vertrok om 09.50 uur voor € 3.50 euro naar Chateau Chinon. Dat was de dichtstbijzijnde plaats waar het openbaar vervoer service verleende. Ik vroeg de chauffeur waar ik het beste uit kon stappen onderweg omdat ik de rest wilde lopen en liften. Ik had al op karton een naamplaats bordje gemaakt naar Saint Honore Les Bains. Onderweg herkende ik zelf al de beste optie om uit te stappen, de chauffeur keek mij met ongelofelijke ogen aan en vroeg; “Wil je 22 kilometer gaan lopen?” Mijn antwoord, “Ik ben nog jong, pas 67 jaar” [Je suis jeune, 67 ans”

De Fransen zijn niet erg gewend aan lifters want het duurde 7 kilometer met een veelheid van stevige heuvels voordat ik een “stop” kreeg naar Moulins-Engilbert. Vandaar weer een kilometer of zes gelopen toen ik opgepikt werd door de campinghouder Les Bains uit Saint Ho, zoals men het lokaal noemt. Zo leer je dus ook mensen kennen. Al met al 25 uur onderweg geweest wat ik met de auto op zondagmorgen in 8.15 uur deed en op zijn langst met vele files in 11,5 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *