Mei, hulp in de tuin en, …


11-05-2021, wisselvallig weer levert prachtige plaatjes zoals deze regenboog. Sander is aan het helpen in de tuin, hij is een echt natuurmens. We zijn gisteren in de bergen planten en bomen gaan steken. Robinia bomen die voor wat schaduw moeten zorgen bij de vijver en achterin onderdeel uitmaken van de beschermende halfronde cirkel. Verder drie Cytisus scoparius en dat allemaal volgens de plannen.

14-05 wederom gaan shoppen in het bos, nu wat varens om langs een muurtje van de buurman te planten zodat het ongewenste onkruid daar minder wild gaat groeien en de buurman geen “virus” in zijn tuin aangewaaid krijgt. Bij vrienden stenen opgehaald als decoratie en om het vijverfolie wind vast te borgen rond de vijver. Alle onkruid is met de bosmaaier een kopje kleiner gemaakt en we hebben ook nog wat verschillende bloemen geplant, ook gevonden in de wegkant.

Vandaag 15-05 vroeg de buurman; “We gaan de grote spar in onze tuin korter trimmen, heb je interesse in het hout”. Gelijk ja gezegd, nee niet voor de houtkachel maar in de tuin kun je er altijd iets leuks mee. Zijn vorige boom is gebruikt voor de hugel bedden. Even over nagedacht en ik kan er een verhoogd bed mee maken. Altijd handig en mooi voor het ontwerp. Binnenkort wat foto’s als alles weer wat aan het groeien is. (noot: hout werd kort gezaagd en meegenomen, helaas)

vijver permacultuur tuin

18 en 19 mei wat aan het wieden geweest in de bedden van de seizoensgroenten en wortels gezaaid in de volle grond. Zo ziet het er allemaal uit, ….

Voorgrond, wortels gezaaid, daarachter de met stro afgedekte aardappel bedden
De bakken waar straks de paprika’s inkomen te staan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *