Tuin uitbreiden met piramide kas


Al lang -sluimerde- het idee om een piramide kas te bouwen, deze grotesk -geMANipuleerde- ‘zomer’ maakte dit sluimerende idee een noodzaak.

Het idee is niet nieuw zoals omschreven in de video van Marijn Poels ‘The Primordial Code’ maar natuurlijk ga ik het aanpassen aan mijn eigen specifieke wensen en ervaringen.

Ik ga de basis van de kas eerst verhogen met 60 cm voor dat we schuin omhoog gaan om het werkbare vloer oppervlak vergroten. In de grond paden van 60 cm diep uitgraven en daarop een planken border plaatsen, vullen met grond zodat we staand kunnen werken zonder veel bukken of knielen.

In de basis wat afsluitbare beluchting ramen en ook in de top van de piramide om te temperatuur enigszins beheersbaar te houden.

Gisteren de plaats bepaald en noord / zuid opstelling die we vandaag om 12.00 uur, mits de zon schijnt, exact kunnen vast leggen. Mijn buurman is vroeger aannemer geweest, even gevraagd of ik een vergunning nodig heb hier in Frankrijk. Antwoord; “Ik weet het niet zeker, ik zou het voor alle zekerheid even vragen”. Dus vanmorgen even wat met Affinity foto zitten bewerken om straks even af te geven op het gemeentehuis. Zie het resultaat hieronder.

Screenshot
Screenshot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *