Tuinseizoen 2024 hulp ingeschakeld


Vorig jaar kwamen we via Sylvia in contact met Cain, hij is bioloog en we bezochten zijn tuin reeds afgelopen jaar. Vandaag 11-03 was hij bij ons om zijn advies uit te brengen. Een blik naar het plantenleven zei hem genoeg. De grond is veel te zuur en die gaan we eerst op orde brengen. Naast de reeds gegraven vijver moeten er nog twee kleinere vijvers komen zonder vijverfolie. Ook binnen in de kas een kleine vijver zodat je een weekje weg kan zonder dat iemand water hoeft te komen geven.

Het allereerste werk is echter een drietal bomen planten, het is nu het juiste seizoen hiervoor wist ik ook al. Er moet schaduw komen voor de middag zon want de zomers zijn de laatste jaren veel warmer geweest en veel planten kunnen daar niet optimaal gedijen. Gelijk dezelfde dag bestel en de eerste kuil gegraven voor de PAULOWNIA TOMENTOSA, een fleurige boom die zo’n 12 tot 15 meter hoog wordt, soms nog wat groter.

Bron Pinterest


3 jaar oude vijver
Vijvertje in de kas
Pat in de kas staat blank na vele regenval
Tweede vijver met muurtje die zonnewarmte afgeeft aan het water
Begin april een beetje te nat om al ergens te zaaien buiten
Stukje tuin onkruid vrij

Het tuinseizoen is een beetje uitgesteld, eerst naar NL voor een kort bezoek, maar alles ligt bijna gereed om in te zaaien etc.

De tuin voor het huis is al mooi om aan te zien vanaf het terrasje, dat laten we zien als de zon weer eens schijnt

Foto 19 mei na weken van record regenval

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *