Update vanaf 27-06-2020 einde lockdown ?


met de telefoon camera 4 foto’s samengevoegd tot een panorama

15-06-2020 ging na de lockdown ook de grens weer open, ik zal je hier niet vertellen wat ik daarvan allemaal weet, maar het bezorgt mij een hoop extra werk. (Meer info over de Coupe du Monde) Maandag heel vroeg naar Nederland, inkopen doen speciale voeding die we in Frankrijk nog niet gevonden hebben, terpentine gedragen verf, niet verkrijgbaar in Frankrijk.

Maandagavond de tweedehands keuken geladen die al vier maanden in de opslag stond. Volle bak, en woensdag na enkele sociale contacten alleen weer richting Saint Ho. Keuken gelost, kleine reparatie twee luiken met watervaste plaat, kitten en gronden. Planten verzorgen, radio programma voor zydecozityradio.com opgenomen en vrijdagmorgen vroeg weer naar Brabant. Het plan was om maandag weer terug naar huis maar een van de twee winkels in België bleek niet open te zijn, dus gingen we dinsdag pas.

Het had best veel geregend en dan de zon erbij wat een explosie te zien gaf van het gras. Dankzij de lockdown kon ik niet over voldoende karton of worteldoek beschikken en moet ik veel werk opnieuw uitvoeren. Dankjewel mijnheer Macron.

Zaterdag tegen de avond staan alle gekochte plantjes in de grond nadat we vrijdag de hele tuin hadden voorzien van lava+ bemesting. Men had regen voorspeld maar dat mocht geen naam hebben.

Dinsdag 14-07-2020 het werk aan de tuin ligt zo goed als stil, we hebben hier en daar nog wat worteldoek en karton gelegd om zo te zorgen dat mijn plantjes niet overwoekert worden. Door de lockdown zijn we natuurlijk veel te laat in het seizoen om nog wat te kunnen doen. Veel plannen stellen we dan ook uit tot het late najaar. Het is inmiddels al vier weken droog en al die nieuwe planten moeten we handmatig water geven, verschillende planten hebben het ondanks niet gered.

Nu is het huis aan de beurt, schuren plamuren en lakken van de luiken en daarna de kozijnen, tent opgezet om dit uit de zon te kunnen doen. Tussendoor de muren en werk in de keuken.

Verder wordt elke vrije minuut aandacht besteed aan de gebeurtenissen in de wereld. Onze vrijheid staat immers op het spel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *