Visites touristiques dans le Morvan


Afgelopen week (Mei 10 tot 17) hulp in de tuin en wat de toerist uithangen want dat is er niet van gekomen met drie maal een confinement en een 2 tal maanden avondklok en tikkende. (vertaling: Le confinement d’un malade dans sa chambre – Opsluiting op je kamer. Noot: omdat een ander ziek zou kunnen worden (0,14% !!)

De voorspelling was de gehele week wisselvallig met veel regen en koud. De wintertrui was weer uit de kast gehaald al was onze gast nog fanatiek met een korte broek (de eerste dag). We reden 69 km zuidelijk naar de stad Moulins. Het is de hoofdstad van het departement Allier. In 2017 woonden er 19.664 mensen. Een grote stad voor onze begrippen. We waren er alleen op de verkeerde tijd, bijna alle winkels dicht en natuurlijk ook de horeca, gewapend met wat te eten en een thermoskan met koffie. Onder deze omstandigheden is elke stad een stuk minder de moeite waard voor een bezoek.

Een dagje later reden we weer een toeristische route naar het noorden van de Morvan, prachtige gezichten de gehele reis met onder andere het Aquaduct van Montreuillon (L’aqueduc de Montreuillon a été construit entre 1841 et 1843 par l’ingénieur Foureau. Sa longueur est de 152 mètres, sa hauteur de 33 mètres et il comporte 13 arches)

De reis ging richting Avellon (met twee letters ll geschreven) een trip van 92 km net boven de Morvan waar zeker buiten Avellon nog meer schoons te bezichtigen valt maar de avondklok maakt die mogelijkheden beperkt. Avellon is gelegen op een heuvel met boven het centrum met vele shops.

Via Saulieu reden we weer terug, niet om het stadje te bekijken maar om een Franse dame te bezoeken want dat was 1,5 jaar geleden. In Saulieu zijn we reeds 13 keer geweest om het Cajun en Zydeco festival te bezoeken wat daar 25 keer werd gehouden. Een festival wat in 2019 in Saint-Sernin-du-Bois werd gehouden. 2020 en 2021 gingen niet door.

Tussen de buien door was het nog aangenaam weer. En dan te bedenken dat het al 31 graden is geweest en twee weken korte broeken weer. Onze gast heeft nu een C 25+ graden -tegoedbon- gekregen, of-te-wel een uitnodiging om nog eens terug te komen deze zomer, of over een paar weekjes (?) Het is namelijk best goed toeven in de Morvan, zeker als je van de natuur houdt. Een zo’n natuur bezoek hebben we twee keer gedaan in een weekje, de Mont Beuvray met 821 meter hoogte. Een keer om de opgravingen te bekijken van de opgraving van een oud klooster uit de Keltische tijd en een keer om 6.30 uur in de ochtend voor een wandeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *