Voor het eerst visite uit Nederland, na 8 maanden


De eerste week van september hadden we visite uit Nederland, normaal niets bijzonders ware het niet dat de hele wereld in angst schijnt te leven voor, … voor een niet bestaand virus. Dat was mij al duidelijk in 2009 maar daarover meer aan het einde van het artikel.

Dochter lief Anne-Marie was op visite met vriend Sander, vooral Sander is goed op de hoogte wat er speelt in de wereld dus geen probleem. De Morvan, waar we wonen, is een toeristisch gebied wat nu lekker toeven is, de Franse vakantie is weer voorbij en het weer is nog schitterend met plus 25 graden temperaturen.

Entre Saint Ho vanuit Luzy
Eten bij Brian en Simone http://www.resortbousset.com/
Lac le Settons
Lac de Pannecière

Deze week dus even totaal geen klusjes doen en voor ons ook een vakantie gevoel. Sander is een visliefhebber en we werden meegenomen naar allerlei visstekjes, een heel rustig stukje schitterende natuur “au milieu de nulle part” (in the middle of nowhere) Een bezoek aan lac de Settons was natuurlijk een must, een meer rijk aan vis, dus dan weet je het wel. Ook dat andere stuwmeer, minder toeristisch maar eigenlijk mooier gelegen Le lac de Pannecière (Eng. geen Nederlandse Wikipedia pagina) We hadden daar indertijd zelf een huisje op het oog wat geen doorgang vond omdat we het huis niet verkocht kregen. Geen spijt van echter, met de verhuur hebben we een betere optie nu.

We bezochten wat lekkere restaurantjes, wat kennissen en reden wat rond in de prachtige natuur. Na het avondeten (op de Hollandse tijd 5 uur) gingen we de bergen in Mount Beuvray 821 meter met een schitterend uitzicht op de vallei, en daarna nog net voordat het donker werd naar Haut Folin wat met 901 het hoogste punt is van de Bourgogne. het tijdstip was goed gekozen, totaal geen bezoekers meer op het moment dat de natuur tot leven komt en we hebben zeker meer als tien herten gezien.

We kregen ook nog onverwacht bezoek van Henk en Yvonne Schipperen op de Harley die op vakantie waren en op trektocht door Frankrijk.

Vlakbij Hans en Gemma staat dit huis te koop
25 kamers en net geen 100.000 euro
Onverwachte visite Henk & Yvonne Schipperen

Nog even een noot over de COVID gekte in de wereld (de coup van de NWO). Op straat is exact te zien wie er allemaal het vermogen tot zelfstandig nadenken hebben verloren en overal met mondkapjes lopen terwijl dat niet verplicht is. Op de terrassen waar men ons verplichte om van en naar de tafel lopen met zo’n slavenkapje op zijn we weggelopen, aan die gekte doen we niet mee #IkDoeNietMeerMee – En voor het geval dat ze moeilijk zouden doen, hadden we voor de zekerheid op de tweede dag aan het meer zelf te drinken meegenomen, maar dat bleek niet nodig. De bakker en supermarkt in de woonplaats werden zonder “le mask” bezocht en de bakkersvrouw vroeg / stelde vast; “Tu es la résistance” Qui bien sûr, un virus vivant n’existe pas” (“Jij bent het verzet” Ja natuurlijk, een levend virus bestaat niet”

1 thought on “Voor het eerst visite uit Nederland, na 8 maanden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *