Vrijdag de 13de November, voor het eerst op de Franse radio, …


Ik kan mij niet voorstellen dat de permacultuur tuin mijn enigste inspanning wordt, daar moet een iets grotere uitdaging tegenover staan. Terug dus naar de muziek wat heel mijn leven al een passie is geweest.

Afgelopen augustus ging stilletjes een mijnpaal voorbij toen ik 50 jaar als deejay actief was. Op dat moment echter even niet op de radio maar slechts zijdelings met de podcast en voormalig radio programma dotcom.radio.

In ‘onze’ streek de Morvan wonen veel Nederlanders, Belgen en Engelsen. Op de locale omroep hier hoorde ik ’s avonds ook wel eens een aankondiging in het Nederlands. Dat schept mogelijkheden dus een mailtje gestuurd in Augustus, geen reactie, begin September nogmaals en weer geen reactie. Omdat ik zelf ook website’s heb gemaakt weet ik dat de antwoord formulieren niet altijd betrouwbaar zijn, dus langs de studio gereden en het juiste eMail adres gevraagd. Bingo contact.

We zitten echter in tijden dat niet iedereen snel kan reageren door o.a. het confinement / lockdown / opsluiting om een afspraak / ontmoeting te plannen en bovendien bleek de radio in een vernieuwingsproces te zitten en toestroom van nieuwe medewerkers en programma formats. Eigenlijk kwam ik dus op het juiste tijdstip. FDL radio website

Het afluisteren van mijn laatste Nederlandstalige Cajun & Zydeco programma bleek ruim voldoende voor een positieve uitkomst hier in Frankrijk.

Inmiddels is de website die ik ga gebruiken voor het programma klaar, de eerste contacten met de muzikanten hier in Frankrijk weer aangetrokken, ik kende immers velen reeds persoonlijk. De domeinnaam is geregistreerd maar nog niet actief.

Vrijdag 13 November was het zover dat op de radio alle nieuwe medewerkers werden voorgesteld (ik ben niet bijgelovig) en zoals het altijd gaat, ontmoetingen met gelijkgestemden, in dit geval radiomakers, is als een warm bad, je voelt je gelijk thuis.

De eerste uitzending is reeds opgenomen in het Frans en Engels al zou ik er ook wat Nederlands tussen door mogen gooien, dat is echter niet de verwachting om te gaan doen.

Met Google Translate en een beetje humor ga ik het wel redden, eerst de taal voldoende leren gaat jaren duren om het een beetje perfect te doen, ik ben nog nooit perfect geweest dus daar heb ik geen moeite mee. De mensen die de uitzending gehoord hebben waren positief dus dat gaat goed komen. Even geduld nog, we wachten tot de radio de nieuwe programmering in laat gaan.

Mooie uitdaging en positieve energie!

de eerste muziek vrienden zijn al langs geweest uit Raamsdonksveer

24-11-2020 de website is nog niet af maar al wel online in het Frans | Engels | Nederlands of een combinatie. Wel de translate functie …
ZydeCajun.radio.fm


Florida Cajun Zydeco Update #95 is live.

See page 68 for some nice promotion. #1 radio program will start 1 th December

https://indd.adobe.com/view/9b6a4cac-08bc-4e01-9835-084cc37dae12

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *