Week 17-18 2020 einde #lockdown in zicht


Week 17 van 2020 en de 13de week voor ons in Frankrijk waarvan alweer de 7de week in #lockdown. Wie had dit kunnen bedenken, de democratie (wat er van over was) totaal op slot en dat voor miljarden mensen waardoor de grootste economisch crisis van onze moderne tijd is veroorzaakt, bewust met een nep virus(je).

pffff, blij in Frankrijk te zitten anders had de droom waarschijnlijk nooit doorgang gevonden. Zondag 29-04 kregen we even wat motregen. Dat was hard nodig immers de bovenlaag van de grond was uitgedroogd en keihard geworden. Geen goede start voor de permacultuur tuin.

Zondag even een ‘babbeltje’ gemaakt met overbuurman Deni(s) de (s) hoefde ik niet uit te spreken. Hij regelde 2 stukjes hoeklijn zodat ik daar de poort naar de tuin mee kon repareren. De paal was rot net boven de grond en afgebroken. Maandagochtend was dat klusje gefikst.

Verder die ochtend de stoute schoenen aan getrokken en naar de supermarkt en de bouwmarkt in Luzy. Even het schijt aan de #lockdown. Kruiwagen (brouette) gekocht en verf om te beginnen met het huis aan de buitenzijde, … als het droog wordt. Dinsdag, woensdag en donderdag veel regen, van motregen tot nu en dan stevige buien. Tussen de bedrijven door nog wat groenten gezaaid en drie kubieke meter houtsnippers besteld en die ben ik dus nu in de paden aan het rijden zodat straks de grond beter beschermt is tegen uitdroging. Daarna zo snel mogelijk een rol stro halen om de grond verder te beschermen. We hebben met het droge weer immers een waarschuwing gehad hoe het hier kan gaan.

Woensdag en donderdag kwam er een militaire helikopter zeer laag over, gezien dezelfde soort gebeurtenissen een week eerder in Nederland ben ik nieuwsgierig en volg het zo veel mogelijk.

Twee weken geleden hadden we de IBC containers in de kas voor 80 procent vol gepompt en wat denk je, donderdag tegen de avond zaten ze helemaal vol. Overlopen is zonde dus met de hulp van buurman Mario werd van elke container zo ongeveer eenderde terug gepompt in de waterput, er komt immers nog meer regen aan, mooi. (en dat voor iemand uit regenland)

De kapper, de marktkoopman en de kastelein weten meestal veel. In dit geval onze Belgische kastelein Pierre, wist mij een tip te geven dat zijn buren bezig waren met houtsnippers, ik zal eens vragen wat hij er mee gaat doen? En ja ik mocht ze komen halen maar daar zit ook veel ander tuinafval bij vertelde hij mij. Afval? Veel bladeren die al aan het composteren waren, een stuk boomstronk, takken, twijgjes en houtsnippers. Dat wordt vijf keer rijden en al bij het laden goed scheiden zodat we het gelijk op de goede plaats kunnen rijden in de tuin. na de regen knalt het gras de grond uit, dus dat moet zo snel mogelijk bedekt worden om het vocht verder vast te houden.

Tussendoor gaan we ook aan het huis aan de slag. 06-05 zijn de ruiten van twee deuren opgemeten voor thermopeen glas en een daglicht spot voor de keuken

Ook in Frankrijk, het land van de gele hesjes, zijn we begonnen actie te voeren tegen de criminele activiteiten van alle overheden in de wereld die samenspannen tegen de bevolking met de uitrol van de Nieuwe Wereld Orde via het -NEP- Corona virus. Dit bord hangt al van maandagmiddag op de poort. En hier lees je de cijfers over de Nep Pandemie

Ik laat me niet ondersneeuwen en kom in actie voor onze toekomst !!

Donderdagavond een wandeling van 5 kilometer. Bij wat boeren gevraagd of ze hooi te koop hadden. De wandeling bracht mij langs een prachtige siertuin, even een babbeltje gemaakt met de eigenaars. Die vertelden dat hun buren op de natuurcamping ook aan permacultuur deden. Omdat het al wat later was de andere dag de camping bezocht van Klaas. Leuk bezoek, en, weer goede contacten opgedaan.

12-05-2020 Een goed dagje, ’s morgens twee uurtjes op de knieën gras wieden. Daarna een telefoontje naar een boer voor hooi, en ja ik kon gelijk komen (66 km). De rol paste er precies in qua hoogte en breedte en rolde er ook weer gemakkelijk uit omdat de tuin wat afloopt. Gelijk aan de slag en al een stukje kunnen beschermen voor de komende zon. Rond zes was ook Augustin er weer met 2 m2 houtsnippers en we kunnen weer volop aan de slag om de natuur een beetje naar mijn hand te zetten zonder dat het een niet aflatende strijd gaat worden.

17-05-2020

Alle paden zijn nu voorzien van houtsnippers, behalve het midden is alles voorzien van hooi, zondag al 9 rijtjes aardappelen gezet. Nu dotcom.radio opname met alles wat de NWO uitspookt en daarna naar een tuin om planten te kopen hier in de Morvan. De eerste permacultuur planten staan reeds, de vier bramenstruiken op de foto rechts. Op de achtergrond net voor het huis van een van de buren is het Hugelbed ook wat groter aan het worden. Zaterdag werd een dode boom omgezaagd die ik cadeau kreeg.

19-05-2020 de laatste stukjes overtollig gras verwijderd met de hand en hooi ter bescherming. De gehele tuin is klaar voor de meerjarige planten. Deze zijn voor een deel besteld bij Witch Garden hier in de Morvan (Etang sur Arroux) De gewone seizoensgroenten zijn ook al deels geplant.

tuin drieluik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *