Wij vertrekken 2 febr., het avontuur gaat beginnen, …


Over de afgelopen 10 jaar begon het idee stap voor stap gestalte te krijgen, dromen van, huisjes kijken, vragen stellen aan mensen die de stap gemaakt hadden. Logeren bij mensen thuis, Nederlanders en Fransen.

In juli 2017 werd de beslissing genomen en het huis kwam na de vakantie in september op Funda te staan. We hadden alles gelezen wat er fout kon gaan, … in Frankrijk en aantekeningen gemaakt. Maar de problemen lagen op het thuisfront, 5 makelaars verder en 35 bezichtigingen bleek de markt toch wel een beetje verstoord te zijn. Liefhebbers genoeg maar geen kopers die het huis konden / wilden betalen. Uiteindelijk hebben we er de stekker uitgetrokken en besloten te gaan verhuren aan expats via een bureau. Hadden we dat maar eerder overwogen ….

Geen huis verkopen is ook geen huis zelf bouwen.

keurmerk IK - Me Myself and I

De zoektocht werd aangevangen naar een kleiner huisje met wel voldoende grond om onze droom te realiseren, super gezond gaan leven en zelf alle groenten en fruit verbouwen volgens het permacultuur principe met het eigen keurmerk [Ik] of-te-wel Me Myself and I. Dat is het enige waarvan ik 100% zeker weet dat het betrouwbaar is.

Dat huisje stond ook nog eens in een leuk klein dorpje met voldoende activiteiten dankzij het kuuroord (Les Bains) en een sociaal leven met een Belgische kastelein en regelmatig live muziek. Eind oktober was de keuze al snel gemaakt, we hadden immers al 2,5 jaar zoek ervaring opgedaan.

De meest gestelde vraag is de laatste maanden; “Wanneer gaan jullie?”

Tussen de beslissing een huis te kopen en alles regelen zitten ruim drie maanden waar we weinig invloed op hadden. We hadden al weg willen zijn maar de notaris duurde wat langer in Nederland [regeltjes en onnodige bureaucratie] en ook in Frankrijk waar de notaris net een weekje met vakantie is.

2 februari vertrekken we en daarna kun je onze avonturen hier volgen op deze pagina.


Een aandenken van het -oude- team Jessie Jessie en Romario
… op 22-01-2020 in de studio Raamsdonksveer

8 thoughts on “Wij vertrekken 2 febr., het avontuur gaat beginnen, …”

 1. Veel geluk!
  Heel veel dank voor jouw jarenlange speurwerk! Ism Ron en Mike.
  Echt zeer dankbaar dat ik eindelijk (ben 64!) dmv dit speurwerk meer kan begrijpen van deze wereld!
  En nu hopelijk het tij weer keren.. ik deel in ieder geval jouw Posts op Facebook!
  Groet!

 2. Hey Henk en Letty,
  Het gaat gebeuren. Zijn jullie er klaarvoor, alles ingepakt wat meemoet en de rest weggedaan?
  Heel veel succes en hopelijk alles weer snel uitgepakt en dan het grootte genieten!!
  Hopelijk tot van t zomer.

 3. Henk & Letty,
  Wij wensen jullie heel geluk en plezier en boven een Lang en gezond leven toe in de morvan, we zien elkaar op de reunie en zullen dan afspreken wanneer we naar Frankrijk komen.
  Goede reis.
  Frans & Marja

 4. Heel leuk om te horen. Wat fijn! Wij wensen jullie heel veel succes! En wij zullen jullie blijven volgen.
  Groetjes,
  Connie en Corné 👍🍀

 5. Heel veel succes in Frankrijk ,wij komen jullie snel bezoeken Jullie zijn dankzij de verhuizing niet van ons af hoor.Veel woonplezier daar!!!Heel veel liefs en dikke kus van Tiny en Chris.Ga jullie heeeel erg missen!!!xxxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *