Krijgen wij onze vrijheid weer terug, wanneer en hoe?


Bron artikel Marché du Morvan Facebook

1. Covid-19: Jean Castex heeft een persconferentie houden, om meer gedetailleerd aan te geven wat de versoepelingen die Macron aankondigde zullen inhouden.

Heropening van kleine bedrijven vanaf zaterdag 28 november en hij stelde dat er verschillende onderwerpen op de agenda van de regering staan waaronder de vaccinatiestrategie, steun voor seizoensarbeiders, jongeren, de kwetsbaren…enz.

Noot: Het aantal inwoners van Frankrijk bedraagt:

67.848.156

2. De magische grens van 5000 besmettingen per dag is de sleutel voor onze ‘vrijlating’ dat is in cijfers 67.848.156 : 5.000 = 13570

Dus 1 op de 13570 mensen is positief getest en ook nog vals positief want een virus bestaat niet en heeft nog nooit bestaan – in besmettelijke vorm – heb je daar andere gedachten over, span gerust een rechtszaak aan, liefst gelijk internationaal. Anderen hebben dat ook reeds verloren, dus doe je best …

– HM lees alles over exosomen (virus)


Schema en fases van de versoepelingen: In eerste instantie blijft ‘thuisblijven’ de regel en ‘uitstapjes’ kunnen gedaan worden met inachtneming van het bestaande attest.

Op 15 december! Is dan formeel het einde van de lockdown, tenminste!, “als het niveau van de dagelijkse besmetting 5.000 gevallen per dag bereikt” of minder, stelde Macron, die de Fransen wil toestaan om “Kerstmis met hun gezin door te brengen” met inachtneming van de gezondheidsmaatregelen.

Er wordt dan een avondklok van kracht van 21.00 tot 7.00 uur (behalve voor kerstavond op 24 en 31 december) en er blijven op veel gebieden beperkingen bestaan.

De derde stap volgt dan op 20 januari als zo stelt Macron, dan mag de horeca weer open, mits (je kent het riedeltje al wel, … )

9.Coronavirus: 458 mensen zijn gisteren gestorven aan Covid-19, wat het dodental op 50.237 brengt, inclusief degenen die zijn gestorven in Ehpad en medisch-sociale instellingen. In de afgelopen 24 uur zijn 9155 nieuwe gevallen geregistreerd. Op maandag, vanwege de sluiting van de laboratoria in het weekend, waren 4452 mensen positief verklaard. In totaal zijn er de afgelopen 7 dagen 12.174 nieuwe ziekenhuisopnames geregistreerd, waarvan 1833 op de intensive care. (noot op 67 miljoen) Voor 100 departementen geldt nog steeds de hoogste alarmfase.

10.Covid-19: vaccinatiecampagne.

Ondanks zijn twijfels wil Francois Baroin, de voorzitter van de Vereniging van Franse Burgemeesters dat de regering een “ronde tafel” organiseert met de burgemeesters over de toekomstige “inentingscampagne”. De beloften van Macron hebben Baroin niet gerustgesteld . Hoewel Macron stelde dat het vaccin tegen Covid-19 niet “verplicht” zou worden en het beleid transparant zou zijn stelde de LR-burgemeester van Troyes: “Ik heb een probleem, ik ben een hypochonder en daarom sta ik wantrouwig tegenover alles, ook tegenover vaccins”.De voorzitter van de Vereniging van Franse Burgemeesters (AMF) roept de Fransen echter niet op om zijn voorbeeld te volgen en juist daarom roept hij op tot een “ronde tafel gesprek”.”De vaccinatiecampagne voor ouderen en de bescherming van de meest kwetsbare groepen, daaraan zullen de burgemeesters zeker meewerken,” stelde hij. François Baroin is daarnaast van mening dat veel Fransen “bedenkingen” hebben bij dit toekomstige vaccin, “gezien de algemene onzekerheid en de snelheid waarmee deze vaccins zijn ontwikkeld”. Voor de voormalige senator rechtvaardigt dit “het feit dat vaccinatie niet verplicht kan worden gesteld voor iedereen.”


Er zijn geen reisbeperkingen voor reizigers uit EU-landen. Er is dus geen verplichte coronatest of quarantaine voor reizigers uit Schengen-landen. Wel zijn ook reizigers verplicht zich aan de Franse coronaregels te houden. Ook buitenlanders moeten in Frankrijk dus een attestation invullen als ze de straat op gaan en ze mogen niet reizen tussen verschillende Franse regio’s (tenzij ze op weg naar hun thuisland zijn of een professionele reden hebben). Deze regelt vervalt op 15 december, maar afhankelijk van de dan geldende situatie kunnen daar andere voorwaarden voor in de plaats komen. Die zijn nu nog niet bekend. bron

2 thoughts on “Krijgen wij onze vrijheid weer terug, wanneer en hoe?”

  1. Hallo Henk

    Ik hoorde op radio.com dat jij weet hoe je aan Iverrmectine (of Stromectol…heet het misschien ook) kunt komen en dat op je “forum” plaatste . Ik heb het nog niet ontdekt maar ook niet op deze pagina tot nu toe.
    (mischein is Forum een andere pagina?).

    groetjes Emmie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *