De wereld veranderen doe je zelf, dat kan je niet aan de overheid over laten!


Maar waar begint die verandering? Die verandering kan pas plaats gaan vinden met het bewustzijn dat er überhaupt iets dient te veranderen. Na het verwerven van kennis kan pas de noodzaak ontluiken dat je iets anders geregeld zou willen zien.

Onvrede hebben met een bepaalde situatie zie ik niet als een negatieve eigenschap. Zo zijn immers alle uitvindingen tot stand gekomen, omdat iemand onvrede had over iets en ging nadenken hoe dat beter zou kunnen werken. In dat geval is het dus een persoon die zelf de zaak actief ter hand neemt en niemand vraagt of dat voor hem geregeld kan worden.

Het is niet de overheid die de ‘blauwe zones’ heeft gecreëerd. Je weet wel, de gebieden in de wereld waar mensen het oudst ter wereld worden in goede gezondheid. Als je zelf je verantwoording neemt kan je, waar je ook woont, de omstandigheden scheppen om zo gezond mogelijk te leven. Als je nog een stap verder wil gaan dan kun je een regio uitzoeken waar die doelstelling beter te realiseren is.

Gezondheid is toch je kostbaarste bezit?

Als je daar echt zo achter staat dan wil je gifvrije biologische groenen eten. Dan weet je dat ook het Skal label in Nederland niet betrouwbaar is en blijft er maar een optie over, al je groenten en fruit zelf kweken.

Ziekte heeft immers een prijskaartje en gezond blijven geeft een heel pak minder lichamelijke en financiële zorgen.

Met de ongecontroleerde ‘vluchtelingen’ import weet je al dat ons sociale stelsel op kort termijn onder spanning komt te staan. Met manipulatie van de pensioenkas kun je ook verwachten dat dit eerder slechter dan beter gaat worden. Je kan dus maar beter je leven hufter proef gaan organiseren. Ver weg van de stedelijke vluchtelingen broeinesten en zo min mogelijk afhankelijk van ‘bijdragen’ van de overheid. Elke regeling kan immers op elk moment veranderen, versoberen of geheel opgedoekt worden.

Levend in een kleine gemeenschap buurt of straat kun je zaken organiseren waar je de gemeenschap mee versterkt. Het hebben van een netwerk kan zaken versterken, een hechte band creëren. Zonder gelijk een prepper te zijn is het wel handig een voorraad levensmiddelen in huis te hebben.

Een parallelle economie creëren die draait op ruilhandel kan een welkome aanvulling zijn op de eerste levensbehoeften en daarmee de financiële zorgen ontlasten.

Verbeter de wereld, maar begin bij jezelf, welke ideetjes heb je, wie wil er mee doen. Vergeet de overheid en regel het zelf.

volg jij de kudde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *