Einde ’21 op naar een glorieus 2022


Foto: Didier Van Moorleghem de Mont Blanc vanaf de Mont Beuvray op 8200 meter en 245 km verwijderd (zeldzaam moment)

Het is net hoe je er naar kijkt, veel down, down, down berichten, maar onze blik was al lang over de horizon gericht naar een punt ergens in mei ’22. Als je dan weinig of geen TV kijkt dan vallen de negatieve berichten reuze mee en als medische apartheid burgers hebben we ook veel minder geld opgemaakt, geen terras, geen restaurant. Best veel visite gehad en onder elkaar werden de nodige feestjes en ontmoetingen georganiseerd. Elke zaterdag demonstreren en ook daar verschillende contacten aan over gehouden.

Een mooi bericht in de Franse krant over de Morvan als vakantie gebied en als je hier woont dan heb je dat dus maal tweeënvijftig. 

Toerisme. De Morvan kampioen van Europa

Er staan nog genoeg huisjes te koop, maar je komt wel steeds meer richting klus woningen. Maar ook die huisjes kom je tegen op plaatsen met werkelijk een schitterend uitzicht.

Afgelopen weken hebben we na drie maanden weer een beetje aan het eigen huis gewerkt en de isolatie van de zolder afgerond. Het heeft een paar maanden stil gelegen omdat het huis in Nederland twee maanden niet verhuurd was en we een AOW en ABP probleem hadden met de diverse instanties tegelijk.

Ik vertel het even voor mensen die ook emigreren naar het buitenland. 

Na de eerste belasting aanslag in Frankrijk kan de belasting vrijstelling in Nederland pas geregeld worden. Dat had in Frankrijk best een tijdje op zich laten wachten in september ging de aanvraag naar de diverse instanties in NL. 

Het ABP wilde ons in kennis stellen van de wijzigingen maar kregen de post retour, Een tweede brief werd verstuurd en ook die kwam retour. De pensioen uitkering werd gewoon stop gezet !! 

Wat bleek, bij het adres ontbrak de helft van de straatnaam en de postcode. En toch werd de brief twee maal naar dit minder dan halve adres gestuurd. En dan de uitkering stopzetten terwijl men ook een eMail adres heeft en een telefoonnummer. Dat rechtzetten van het adres had nog heel wat voeten in aarde, na zes telefoontjes en eigen initiatieven was het uiteindelijk goed geregeld een week later.

Het volgende probleem diende zich echter alweer aan. Letty zou -eindelijk- haar eerste AOW gaan beuren in November, … helaas niks en ook niet in December, de eerste volle maand geen geld gestort. Dus maar weer eens bellen. “U heeft geen AOW aangevraagd was het antwoord”. De vraag is dan hoe ik dat moet weten dat ik daar een formulier voor moet invullen? “Normaal krijgen we een melding via de gemeente, maar omdat U in het buitenland woont krijgen we die melding niet meer”. Conclusie, zoek het maar uit, en niemand die bij een van die instanties ooit werkoverleg voert en zoiets aankaart? Nee dus. 

Wandeling op de laatste dag van het jaar ’21

Het zelfde met de formulieren die we van verschillende instanties krijgen waarbij we bij het gemeentehuis in Frankrijk (Le Marie) een levensverklaring moeten halen elk jaar. Is daar geen centraal punt voor te bedenken waar we elk jaar eenmalig zo’n verklaring kunnen uploaden waar dan alle van toepassing zijnde instanties door ons gerechtigd kunnen worden dit te raadplegen. Het zal wel iets met privacy te maken hebben terwijl we elke minuut van de dag bespioneerd worden door de overheid. Dat moet maar eens gaan veranderen en dat gaat ook veranderden. 

Inmiddels is de tuin bijna klaar voor het voorjaar, de zaden zijn reeds binnen en we hebben ook veel zaden gekregen van mede permacultuur tuinder Hugo (thx) en ook een rijke bron aan kennis van Stefanie (Française) die weer weet wat je aan natuur geneesmiddelen kan maken met al die plantjes, kruiden en ‘onkruid’. 

Ik verwacht nog wel wat spannende maanden met de explosie van onthullingen waar we inmiddels middenin zitten. De landing is ingezet en de ontknopingen zullen hard aankomen bij de mensen die zich nooit hebben ingelaten met het onderzoeken van complotten, maar dat aan een ieder de eigen keuze. 

Wij wensen een ieder een fantastisch nieuwjaar met deze twee sleutelwoorden. Vrijheid en Gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *