“Jij hebt een goed leven”, kreeg ik te horen, …


Dat kreeg ik deze week te horen van iemand waar ik veel mee samenwerk op mijn andere site gedachtenvoer. Ik antwoordde; “Maar ik streef naar het beste en het kan nog veel beter, … Als we dat allemaal hebben. Mooie gedachte niet!

Op de #Lockdown na is dat ook wel zo, dat ik een goed leven heb maar als je een activist bent zie je de andere zaken ook allemaal dagelijks voorbij komen. Dan kan je niet op je lauweren rusten en de andere kant uitkijken, tenminste ik niet. Elke dag beginnen en eindigen we met artikelen schrijven of de (andere) website te updaten. Het nieuws gaat zo snel, het is niet meer bij te houden. 1.5 miljoen pageviews vorig jaar, nu zitten we na een kwartaal al op 637.000. En dan te weten dat ik al twee maanden een stapje terug heb gedaan. Ruim eenderde minder artikelen.

Gelukkig is er nu een mooie balans, want ondanks de #lockdown kan ik lekker op de tuin werken, even niet denken aan alles wat er is.

We doen nu dus de eerste ervaringen op met permacultuur, altijd de grond bedekt houden en, … Dan ga je een maand later dan normaal voor zaaien en ook al wat in de kas, dan blijkt dat ondanks de hoge temperaturen in de kas de grond gewoon vochtig te zijn onder het hooi. Zonder dat er een druppel water is gegeven buiten het beetje condens dat van het plastic naar beneden druppelt. Ik hoop zo snel mogelijk de hand te kunnen leggen op meer hooi en strooi want buiten kan ik weinig beginnen zonder die bescherming als het bijna niet regent.

30-03-2020 | Deze week zijn we begonnen met de geleende kruiwagen van de buurman de uitgegraven grond van de gangpaden af te voeren. Zit ik dus weer in het transport, alleen nu met de kruiwagen in plaats van koerier. Ik wilde in de hoek van de tuin een vijver uit laten graven, de #lockdown heeft daar ook een stokje voor gestoken. De andere oplossing is een dijkje maken van de leemgrond. Daar zijn we twee dagen mee bezig geweest en met nog een dagje te gaan is dat zo goed als klaar.

Voor de rest van de grond zoeken we nu een tijdelijke opslagplaats voor het maken ven twee voedselheuvels, ik heb daar al een mooi artikel over toegezonden gekregen en gepubliceerd: Overvloed aan eetbare planten met deze methode zonder spitten of water geven.

02-04-2020 | Overmorgen zijn we 9 weken in Frankrijk, de meeste zaken zijn geregeld alleen de grijze kaart van de auto hebben we nog niet na twee weken en ook nog geen verzekering. De ziektekosten verzekering is weer een ander verhaal. Het GAK heeft ons groen licht gegeven om een Franse basis ziektekosten verzekering af te sluiten. Daar hebben we maar professionele hulp voor ingeschakeld en maar goed ook als je hoort welke formulieren er allemaal aan te pas komen.

Wel leuk vindt ik het regelen van een eenvoudig uittreksel van het geboorte register. (Twee verschillende gemeentes) Digitaal werkte het nog niet vanwege kinderziektes in het formulier (Geertruidenberg) Dus gewoon mailen met beiden na eerst gebeld te hebben. Dan komt het grappige, stuur via de post je aanvraag met een kopie van je ID. mmmh, mijn printer doet het niet meer, kopie maken, nee La Posta is gesloten vanwege de crisis, de postzegels zijn op en alle bedrijven die mogelijk een kopieerapparaat hebben zijn gesloten. Bovendien mogen we eigenlijk niet buitenkomen voor elk wissewasje. Als je dit vertelt dan kijkt men toch vreemd op, niet wetende dat we in een totale #lockdown zitten.

Het lijken maar een paar paadjes, maar de leem si nu al zo hard dat je met je hele gewicht op de schop moet staan om hem de grond in te krijgen. Die “blokken” zijn zo hard dat je er een huis mee kan metselen

Nog drie paadjes (2 dagen werk) en de middenstip is klaar, maar dan moet wel de #lockdown opgeheven worden om verder te kunnen. We denken over twee weken weer buiten te mogen (intel dotcom.radio)

1 thought on ““Jij hebt een goed leven”, kreeg ik te horen, …”

  1. Ha Henk ,
    Er zijn gelukkig wel weer meer postkantoren open nu, zolang je niet in een stad komt moet je gewoon een beetje “stout” zijn in Frankrijk wat de “lockdown” aangaat, er worden nu al weer plannen gemaakt voor nieuwe manifestaties in Frankrijk. Dat is geen 1,5 meter afstand meer als 60% is het niet eens met de huidige regering, het leger heeft hydroxy chloroquine ingeslagen, het schijnt te helpen tegen de “pandemie” “pain de mie”. Wel gek dat er in Vietnam 0 besmettingen zijn! In Nl is het virus bij Nertsen geconstateerd.
    Ik denk zelf dat het virus wel bestaat maar dat alles zwaar overtrokken wordt, en er mogelijk mensen gewoon worden dood gemaakt in naam van het virus, denk aan bejaarden.
    Het regent hier de rest van de week 1 troost wordt de grond wat losser.
    Hou het gezond, en ga als je de kans krijgt een beetje preppen, er komen zware tijden aan..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *