Nieuw liedje; “Start a revolution in your heart”


De tweedeling van de wereld neemt zorgelijke vormen aan. Eerst was er de tweedeling tussen gevaccineerd en ongevaccineerd de apartheid die een deel totaal buiten sloot van de samenleving. Toen de Oekraïne versus Rusland waar vele MSM nieuws volgers totaal geen benul hadden van de feiten. En nu trappen weer veel mensen in de geschiedenis vervalsing met Israel versus Hamas.

Let op: Rumble video’s in Frankrijk alleen beschikbaar via vpn netwerk app
Anders de onderstaande optie op Odysee


Mijn maatje op dotcom radio stelde het zo: (Meme)


In juni hoorde ik met het verzamelen van nieuwe muziek voor mijn ZydeCajun radio programma een nummer voorbij komen van Eric Lindell; “Louisiana Saturday Night” en cajun klassieken. Eric bleek uit de Los Angeles regio te komen en woont nu in New Orleans en ja, dan wordt je besmet met het ZydeCajun gebeuren. Een weekje later toonde Spotify mij meer werk van Eric Lindell. “Start a revolution in your heart”, een titel die mij gelijk inspireerde. De melodie was geweldig de titel nog beter en al snel had ik een nieuwe tekst geschreven. Maar toen, hoe kom ik aan muzikanten om mij te helpen want ik wilde het in cajun stijl zodat ik het zelf kan draaien in mijn programma op de Franse radio?

In Luzy vindt begin augustus het jaarlijkse Fête de l’accordeon plaats. Daar werden dus de eerste contacten gelegd, maar niemand reageerde vervolgens of, “wellicht aan het einde van het jaar”. Twee muzikanten in Nederland en Frankrijk benaderd maar ook daar geen snel succes. 

De basis orkestband is nu gemaakt door Loek den Held, een jongeman van 78 die altijd in bands gespeeld heeft, maar hij had geen franse accordeon (trekzak) en juist dat instrument wilde ik erbij hebben. We hebben ons eerste optreden samen inmiddels achter de rug.

Inmiddels heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en een topmuzikant in Louisiana benadert met de noodkreet of hij wil helpen. Maar een beroepsmuzikant die tevens een opname studio heeft, die heeft het druk. Ik ga er meer over vertellen als het nummer klaar is en online staat.

Snelheid is geboden want de wereld staat NU op zijn kop en het grootste probleem is ‘het volk’ die de absolute noodzaak niet inzien om in actie te komen. Er worden nu handtekeningen gezet door een demissionair kabinet die onze vrijheid teniet gaat doen / heeft gedaan [?] Totaal!! En een nieuwe wereldoorlog dreigt te ontstaan op meerdere fronten. Bovendien de vaccinatie oversterfte draait op volle toeren door en niemand neemt maatregelen om de schade te beperken. Herstel is wellicht niet meer mogelijk. WIJ, dienen in actie te komen op vele ‘fronten’, Start a revolution in your heart” 

Wil je meer weten volg mij dan op gedachtenvoer.nl en daar de dotcom radio podcast


Start a revolution in your heart

On the wrong side of the track, we just, need to get along
Paralyzed by fear, not even, know they were wrong
A brand new world, isn’t flying off the shelve 
Start a revolution within yourself

Doing bad things to us not, know they were rude
And the only thing we tried is, telling them the truth
If you have the feeling your world is, falling apart
Start a revolution in your heart

*** Break ***

Séduits par la propagande …..et la déception 
La peur supprime, l’intellection 
L’apartheid, liberté, le choix 
Personne n’entend ta voix 
Commencer une révolution dans ton cœur

You might have some feelings of, going a little insane
Thoughts implanted there, deep within your brain
Do the best I can do, is just doing my part.
Start a revolution in your heart


Begin februari nog een nummer opgenomen uit 1969 van Tim Hardin dat helemaal in deze tijd past; “Sing a simple song of freedom”


1 thought on “Nieuw liedje; “Start a revolution in your heart””

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *