SPIRIT

Drive In Show

Bayou Alligators [de]

CD release "Back Home"

db back home bayou alligators

Het is de vierde CD die de band heeft uitgebracht waarvan de laatste een uitstapje was naar de blues, nu zijn de uit Zuid Duitsland afkomstige muzikanten echter weer terug met stampende, opzwepende zydeco songs.

Door Henk Mutsaers
Het kan vreemd lopen in het leven. In 2014 hadden we met het internationaal Cajun & Zydeco Festival in Raamsdonksveer aka Zydeco Zity een luxe probleem. Tijdens de - gratis entree - Mardi Grass party op zaterdagmiddag waren er meer mensen gekomen dan we eigenlijk hadden durven hopen. De insteek was cajun en zydeco bij een zo groot mogelijk publiek meer bekendheid te geven. Buiten zat Ernest James Zydeco (Kansas City) een akoestische set te spelen en bij plaatsgebrek waren er best veel mensen uitgeweken naar de grote feesttent alwaar men maar een Cdtje had opgezet.

Echter een Cdtjes draaien op een festival …. dat kan eigenlijk niet. Backstage (achter de tent dus … ) zaten de Bayou Alligators, zeg … eh kunnen jullie nog een extra setje spelen. Dat kon maar Andy Watson uit de UK die als gast muzikant op wasbord speelde was niet in de buurt. Niet lang nagedacht en onder getekende wilde het wel eens proberen op wasbord. In het muziekhok lag het wasbord van Cees Emmen (River Zydeco Band) en veel krommer zou dat niet kunnen worden.
Vijf minuten later stonden we dus op het podium om er achter te komen dat het toch iets moeilijker was als gedacht ook al had ik tien jaar in een drumband gespeeld. Af en toe een stapje naar achter, weg van de microfoon, en terug in het ritme kon ik weer naar voor. Wie had dat ooit gedacht …. ?

Een paar weekjes later waren we op het festival van Pontchartrain in Frankrijk westelijk van Parijs waar ik een ideetjes had om een zydeco nummer te schrijven. De tekst werd naar Frank Muller van de Bayou Alligators gestuurd met de boodschap; "zie maar wat je er mee doet". Een weekje later werd er contact gelegd vanuit Duitsland; "Geweldig, we zijn een nieuwe CD aan het maken en dit kan er zo op. We hebben nog wat tracks klaar met al een werktittel kun jij daar de teksten voor schrijven. Kom eens even langs!

Nu wilde het dat ik als koerier wat ritjes had naar Lyon en Schwäbisch Hall in Duitsland waar Frank dicht bij in de buurt woont was maar 400 kilometer omrijden. Toch een stuk korter als ruim 700 km enkele reis. Een gezellig weekend en de reis terug hadden we alle ruwe opnames mee op CD. Het festival in Saulieu (Frankrijk) was de goede setting in Augustus om aan de slag te gaan met de teksten en al snel waren die gereed met de hulp van de rhyme words website. Elke dag kreeg Frank een tekst toegestuurd en al snel waren er een stuk of zes songs klaar. Waarna er aan de bel getrokken werd, zo is het al meer als genoeg.

In November werd opnieuw een weekendje Zuid Duitsland ingepland om de tracks in te zingen voor mezelf. Frank zou ze op CD zelf zingen. Het kan dus inderdaad vreemd lopen, zo sta je voor de gein even mee te spelen en een jaar later staan er vier nummers van je op CD. Binnenkort staan de nummer op iTunes en voor wie de hardcopy wil hebben kan die bestellen bij de Bayou Alligators in Duitsland. Bestellen / afhalen via mij is ook mogelijk.

Bayou ALLIGATORS


Die Bayou Alligators sind DIE deutsche Zydeco - und "Authentic Louisiana Music" - Band. Feurig wie ein Topf Jambalaya, unaufhaltsam wie ein Mississippi-Dampfer, bluesgetränkt wie die Seelen in den Sümpfen Louisianas - und dabei so tanzbar, dass die ?Puschen" qualmen: Die ?Bayou Alligators" servieren ein Menü aus Zydeco, Cajun, Rock`n Roll, Roots-Music, Blues und Jazz, dem kein Liebhaber deftiger ?Ohrenfreuden" widerstehen kann.

Wir laden Sie ein, auf unserer Website www.bayoualligators.de umzusehen: Sie können ins unsere Alben reinhören, Live-Videos ansehen, um einen Eindruck von unseren Live-Qualitäten zu bekommen und alle Infos zur Band lesen.

Die Bayou Alligators sind seit 2008 in Deutschland und ganz Europa (NL, CH, AT, CZ, SVK) unterwegs und bringen überall die Clubs und Festivals zum kochen. Für 2016 sind bereits Termine in D, CZ und SVK in Planung. Wir freuen uns auch über Ihr Interesse und Anfragen für einen Termin ab Juli 2016. Wir können versichern: Heiße Louisiana Music bringt auch garantiert Ihr Publikum zum Schwitzen!

Viele Grüße,
Steffen Strauß

Bayou Alligators
www.bayoualligators.de
info@bayoualligators.de

Tel.: 0049- (0)7907 - 97204

> Home page