SPIRIT

Drive In Show

Biografie Henk Mutsaers


het kelderke in Hank

Even voorstellen, Henk Mutsaers sinds augustus 1970 werkzaam als discjockey in verschillende Brabantse discotheken waarvan eenentwintig jaar op de zondagavond in de Kelder te Hank. En tot juni 1999 in de Kelder "Ski hut" op de zaterdag avond. Nu ook alweer sinds 1998 met de "Spirit" drive in show "on the road"!

Totaal heb ik inmiddels al 4556 avonden / presentatie evenementen / festivals / radio uitzendingen gedaan.(dd 01-01-2016) (bijna 100 per jaar)

17 augustus 1970 begonnen in de Lizetta bar in Geertruidenberg.

7 september 1971 verhuisd naar de Con Pasa in Raamsdonksveer
waar in 1974 mijn top jaar was met in 175 avondjes draaien.

In 1975 gedraaid in " het Schuurtje" in Werkendam, het "praathuis" in Den Hout, en vanaf 17 april vast in toen nog "'t Kelderke" in Hank. Buiten mijn vaste avond daar op zondag draaide ik door de jaren in vele discotheken voor korte of langere tijd op zaterdag avonden . Onder andere in;

" de Pijp" in Werkendam.
" de Blieks Pride" in Gorichem.
" de Kopermolen" in Fijnaart
" de Pup" in Waalwijk
" de Borselino" in Meeuwen
" de Schuur" in Genderen
" de Uilenvanger" in Raamsdonksveer
" El Pirato in Raamsdonksveer
" Hawai 2000" in Made.
" de Brouwerij" in Breda.
" de Pasja" in Breda
" de Esta Loca" te Raamsdonksveer.
" de Toren" in Breda
en vele malen te gast voor slechts een avond in een discotheek, jeugdsoos, drive in show etc.

In 1980 begon de DAV (stichting disco evenementen Venlo) in samenwerking met de NCRV de Nationale discotheek kampioenschappen.

Het eerste jaar derde geworden in een voorronde in discotheek de Snor in Sevenum (L) . In 1981 tweede in discotheek Cartouche in 'S Hertogenbosch, en vierde in de halve finale in club Joy in Nijmegen. (totaal 250 deelnemers dat jaar). In 1982 opnieuw in Cartoche zesde in de halve finale. Tenslotte het laatste jaar waarin de kampioenschappen werden georganiseerd de voorronde in discotheek Vanaty in Breda gewonnen en derde in de halve finale. Van de in totaal 700 deelnemers gingen de beste twee uit de drie halve finale's door naar de finale.

1988; Begonnen met zingen (heel voorzichtig) met karnaval. Eerste nummer opgenomen in de studio met Ruud Broeders (Bertus Staigerpijp) titel : " Ik zei ne'n echte Ploatwerker".

CD TANDENBORSTEL
CD SLAAPZAKKENLIED
CD PLOATWERKERS
CD WIJ ZIJN SAMEN OMGEBOUWD
HERE'S TO YOUR HEALTH
CD GELDBOOM IN MIJN TUIN
JOS DIE IS DE BOS
CD MONEY TREE



1989/1990 Twee nummers in de studio opgenomen met Ad Moelands ( orkest Double Diamond ) voor discotheek "de Kelder", "In de Kelder zie ik nie helder" en " Carnaval in 't Hankse hospaleis".

1991; Samen met (Roeie Roeie) Kees Verlee en Ad Moelands opgenomen het nummer: "Wij zijn de Nachtbrakers ".

1992; Samen met Laurens van der Pluym het nummer " Een glaasje bier dat geeft plezier" gemaakt. Dit werd de eerste single die we in eigen beheer hebben gemaakt tezamen met twintig deejay's (koor)

1993; Onder de naam "de Nachtbrakers" met het nummer "van bil" op de Hankse karnavals CD samen met Laurens van der Pluym.

1994; Eerste CD in eigen beheer uitgebracht met de Ploatwerkers vijf nummers opnieuw met al de discjockey's die hun steentje bijdroegen met de promotie en de kosten. Op die Cd alle vorige nummers aangevuld met "Waar is het gezellig" en het nieuwe nummer "Ik neem mijn tandenborstel mee naar de kroeg".

1995; Tweede CD in eigenbeheer met de Ploatwerkers met ; "Alle meiden vinden mij een echte kuskont", en "Ge leeft maar ene keer" en als laatste nummer "van bil". Tevens weer een nummer op de Hankse karnavals CD. "Carnaval in Knusterooiersland"

1995 Presentatie jaarlijkse internatioonale Cajun & Zydeco festival Raamsdonksveer (tot op heden)

1996; Derde CD in eigen beheer "Ik heb een geldboom in m'n tuin" opgenomen met de River Zydeco Band, en twee compositie's van collega ploatwerker Hans van Aalst en Ad Moelands, "het Slaapzakkenlied" en "Meej Carnaval"

De eerste jaren alleen optredens verzorgd met karnaval maar met de hulp van diverse collega's en muzikanten heb ik een groter repertoire bij elkaar gesprokeld. Na het opdoen van nogal wat muzikale kennis ben ik nu zo ver dat er al vele orkestbanden thuis uitgemixt worden met behulp van een soundmodule, drumcomputer,sampler synthesizer etc.

Buiten het werken in de discotheek presenteerde ik ook tien jaar de Veerse dag elke tweede weekend van September. Hier treden bekende en minder bekende groepen op uit binnen en buitenland en is gratis toegangkelijk. Verder eveneens in Raamsdonksveer vijf jaar het Internationale Cajun en Zydeco festival. En in Geertruidenberg enkele malen de Pinksterie.

1997; Met carnaval werd het "Slaapzakkenlied" opnieuw opgenomen in " boven de Moerdijk verstaanbaar Brabants ". Als tweede nummer "Ga maar liggen op je rug" (muziek Andre Kooiman). Deze nummers werden op CD single uitgebracht door  JR producties op het EMI label.

Sinds de maand mei van dat jaar presenteer ik op de dinsdagavond tussen acht en tien uur voor de locale omroep Geertruidenberg bij Radio Tornado de Hanky Panky show na eerst wat ervaring te hebben opgedaan met het medium radio vanuit de kelder voor Hawai hit FM.

1998. Verder ben ik ook met de Spirit drive Inn Show "on the road" sinds April dat jaar.
In december tekenden de Ploatwerkers Hans van Aalst en Henk Mutsaers een platencontract bij VNC in Achtmaal.

De titel van de CD: "Alle gekheid op un Ploatje". Met de single "Wij zijn samen ongebouwd staan we vier weken in de Nationale Tipparade.

2003 I've got a money tree in my garden op de OLON CD nummer 262 [download] van de stichting Conamus - Augustus, 33 jaar actief als deejay

Elke jaar weer met CV de Kliek een carnavalsnummer gemaakt in 2001 (over de Euro), 2002 (de Kliek is goed ziek) en 2003 ('t is hier altij wel wa), het laast jaar ook een nummer met CV de Munt (te Groot te Klein) waar we met al deze nummers ook weer veel publiciteit mee kregen bij Baronie TV.

Sinds 1996 on the road met de Spirit drive in show / eveneens voor Special Entertainment Breda en Bon Vivant Geertuidenberg. Voor dit laatste bedrijf draai ik door geheel Nederland. Mooiste klussen tot op heden de after party van de Chippendales in de Reehorst te Ede 2009 / Diverse Thema feesten Snow Planet Velsen / Diverse Thema feesten Seterse Hoeve Oosterhout / Jazz avond Thalia Theater IJmuiden en meer ....

Internationaal Cajun & Zydeco Festival. In 1994 was het voor het eerst dat ik het festival presenteerde. De muziek is inmiddels uit gegroeid tot een ware passie. Elke week presenteer ik dan ook zydecozity radio. Verschillende van die uitzendingen zullen dit jaar uit binnen en buitenland live plaatsvinden. Het Festival in Raamsdonksveer staat op de agenda voor het laatste weekend van mei dit jaar [2016] www.zydecozity.nl

Radio; Buiten de twee uurtjes Cajun & Zydeco radio heb ik vijf jaar lang elke zondag van twaalf tot twee een Nederlandstalig programma op radio Afm gemaakt en op de dinsdag van acht tot negen uur 's avonds een uurtje radio bij de SLOG gevolgt door gezondheid radio wat zes jaar lang gedraaid heeft en nu nog hehaald wordt.

Een van mijn liedjes, waar ik best trots op ben is een protest liedje opgenomen met profecionele muzikanten.
Hope Comes In The Dark [ gratis Download 320 k mp3 ]

> Home page