SPIRIT

Drive In Show

Een feest draaien is nooit hetzelfde


spirit drive in show

20 jaar Spirit Drive In Show [1996 - 2016 ]

Muziek verzorgen is steeds weer een uitdaging. Wat vinden de mensen leuk, dat is elke avond weer de vraag? Hoe krijg ik ze op de vloer? Wordt er wat georganiseerd die avond of kan ik zelf wat bijdragen? Heb ik wat in mijn repertoire zitten dat ik kan zingen?

Weet ik wat de mensen leuk vinden die de avond organiseren / boeken? Dat zijn van die zaken die je altijd bezig houden als deejay. Is dan uiteindelijk de avond weer geslaagd dan kunnen we met z'n allen terug kijken op een leuke avond.

Mijn "opleiding" heb ik genoten in de kroegen, cafeetjes, en discotheken in Brabant. Daar komt altijd de commercie om de hoek kijken. De tap moet lopen, er moet geld verdient worden, het moet gezellig zijn en liefst geen agressie ontstaan. Als je (ik) aan die voorwaarden voldoet, … dan mag je terugkomen.

Naderhand met de drive in show werden daar nog meer zaken aan toegevoegd. Niet alleen gas geven maar ook het volume doseren naar de gewenste sfeer. Eventueel dus gewoon achtergrondmuziek in het begin van de avond, feest of evenement.

Daar kwam ook een uitgebreidere muziek kennis bij om de hoek kijken. Het verzorgen van een Jazz avond, Country avond, feest / stijl dans avond, maar ook je mix vaardigheden op peil houden als je op het eind van de avond verzoekers krijgt van de [rijpere] jeugd. Soms ook heel de avond pop, en rock draaien of de bekende 60th, 70th, 80th party.

Kortom een feest draaien geeft steeds afwisseling.
- Henk Mutsaers

> Home page