De voortgang vanaf 29-05-2020


Sommige zaken zijn wel opmerkelijk te noemen op zijn minst. De kleinzoon van achter buurman Mario werkt op een permacultuur project in Colombia. De buurman van Mario heeft een dochter die nu een cursus permacultuur volgt. Ik maak een wandeling in de buurt en ontdek dat er een Nederlandse natuurcamping is waar men ook de permacultuur principes volgt. Woensdag stopte hier een fietser uit Ierland om de weg te vragen. Ik biedt hem een pilsje aan en we zitten een uurtje te kletsen. Hij is onderweg naar … een permacultuur tuin om daar te werken, eten en overnachten voor een organisatie die workaway heet. Leuk zulke mensen te ontmoeten, Dave zo heet hij was leraar Engels.

Gisteren Donderdag begonnen de planten die ik gekocht had bij which garden uit te planten volgens het schema van Hans Remmen en gelijk hier en daar het gras weer onder controle houden dat na de regenbuien van vorige week weer de grond begon te knallen. Bij een tuincentrum gevraagd om pH strips om de zuurgraad van de grond te meten, hadden ze niet. Bij de locale apotheek konden ze die bestellen. 24 uur later waren ze in huis. Grond gemeten pH 5 dus dat ging. Veel seizoensgroenten op de leem bodem gaat echter nog niet. Daar hebben we een hele berg compost voor nodig dus dat wordt volgend seizoen. Intussen is ook de buurman al ‘leverancier’ van tuinafval om die compost te gaan maken.

In het dorp contact opgenomen met een loodgieter om te vragen een wateraansluiting te maken zodat we een slang naar de tuin kunnen leggen en een watervoorraad kunnen aanleggen voor droge tijden in de zomer. Hij was er al na twee dagen om te kijken, wanneer er nu verder actie komt staat in de sterren geschreven, C’est la vie, zo gaat dat in Frankrijk.

Het heeft mijnheer Macron behaagt om de lockdown te verzachten, dinsdag mogen de horeca zaken weer open, diegene die nog het hoofd boven water hebben kunnen houden tenminste. En 15 juni mag de grens weer open. Daarmee is de coup du monde echter nog niet voorbij zolang de Deep State niet ontmanteld wordt. De eerste tekenen deze week zijn hoopgevend met het verantwoordelijk stellen van de sociale media voor censuur, de reguliere media dienen echter mede ter verantwoording geroepen te worden voor de coup die nooit had kunnen plaatsvinden zonder de MSM consent die de grootste economisch crisis uit de geschiedenis heeft veroorzaakt. De rekening daarvoor krijgen we nog met z’n allen op ons bordje.

Intussen ook al bezig aan luik nummer zeven van de twaalf om te schuren, plamuren en kitten. Verven zit er nog niet in, terpentine gedragen verf heb ik nog niet gezien in de winkel.

tuin 30-05-2020

Op de voorgrond links zijn in korte tijd prachtige bloemen ‘aangewaaid’, de eerste 10 vaste planten zijn geplant. Evenals de seizoen groenten als: Aardappelen, bonen, bietjes, courgette, tomaten, komkommers, radijs en meer. In een maand verwacht ik veel veranderingen

De gevolgen van de lockdown kregen 03-06-2020 we vanmorgen te horen bij de supermarkt, de enigste horeca zaak die het gehele jaar door open was, onze stamkroeg waar we vier hele weken lang voordat we in lockdown gingen graag kwamen. Uitgebaat door een Belgische kastelein het niet overleeft heeft, …. gesloten. Kwalitatief Uitermate Teleurgesteld

hugel bedden

08-06-2020 de twee hugel bedden zijn klaar. Hout gesprokkeld in het bos hoger in de heuvels, wat snoeiafval van buurman Phillip, de boom van buurman Mario en de eerste vier bessenstruiken zijn al gepland.

3 thoughts on “De voortgang vanaf 29-05-2020”

 1. Henk dat doet zeer dat Pierre het niet gered heeft,wij kwamen er graag.hij had beter verdient.
  Wat voor kleur krijgen je luiken nu?
  Mogelijk komen we komende maanden nog een keer langs,wij hebben nog een bestemming daar in de buurt
  maar eerst even wachten dat de grenzen definitief open zijn,succes.
  Gr.Joop.

  1. Ik weet nog niet wat de kleur gaat worden, de zoon van mijn broer is architect en heeft gezegd dat hij er graag zijn licht over laat schijnen. Maar de kleurenpallet zijn de kleuren van de Morvan.

   1. Er bestaat een kleur blauw die de vliegen weert, vandaar dat men deze kleur vaak in warmere landen tegenkomt.
    Het RAL nummer kan ik je helaas niet geven maar dat vind je vast wel.

    Groet, Jos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *