Wat is er echt aan de hand met het milieu

Als we moeten gaan leven volgens de regels van de Green New Deal dan zou dat bakken geld gaan kosten die vervolgens over de balk gesmeten gaan worden met tegenstrijdige maatregelen tegen de natuur. Bekijk de onderstaande documentaire en verbaas je wat de mens allemaal verkeerd heeft gedaan en nog doet. Verbaas je ook hoe eenvoudig sommige zaken relatief eenvoudig omgekeerd kunnen worden voor jezelf, en / of de hele wereld.

In RETURN TO EDEN bezoekt de onafhankelijk filmer wereldwijd inspirerende mensen die zich aanpassen aan het veranderende klimaat i.p.v. reguleren. Hij legt hierin tevens de flinterdunne lijn tussen zorg, controleren en manipuleren bloot.

Het is een verhaal waarin Marijn Poels kritisch balanceert tussen de kracht van de natuur en de menselijke drang die te beheersen, met een sterke focus op klimaatverandering en landbouw. Sinds mens heugenis heeft de mens het verlangen het leven, de omgeving en bij voorkeur de ander te reguleren. Ontstaan uit het principe om chaos te voorkomen en maatschappij te structureren en te beschermen met zoveel mogelijk zekerheid en veiligheid. Echter, de grens tussen zorg, regulatie en manipulatie is flinterdun waarin vrijheden worden opgeslokt door doorgeschoten ideologieën waarin zich politieke agenda’s nestelen. In hoeverre moeten we reguleren of pragmatisch aanpassen aan een veranderende omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *