Alweer 1 jaar in Frankrijk

2 Februari 2020 kwamen we aan met de wagen volgeladen. Twee daagjes in een hotel en daarna het huisjes betrokken nadat we eerst langs de notaris waren geweest met de vorige eigenaars.

Wat een jaar is het geweest. Eerst de auto moeten verkopen vanwege de Co2 invoer tarieven van 10.500 euro op een auto van 6 jaar oud, een Franse auto nog wel !

Vervolgens kwam al na 6 weken de eerste strenge confinement, lockdown, we moesten voor een bezoek aan de supermarkt een ‘permit’ uitprinten maar mijn printer kreeg ik niet meer aan de gang. Dus dan maar zonder. Bij de tweede lockdown konden we het formulier online invullen en daar een foto van maken. Inmiddels liep heel Frankrijk al met zo’n slaven mondkapje op, ook waar het niet hoeft.

Terug kijkend hebben we in het café van Pierre in de eerste 6 weken meer van de lokale bevolking leren kennen dan in de 11 maanden nadien. Nu ontmoeten we alleen Nederlanders, Belgen en Engelsen en haal sporadisch wat Fransen waar we een korte woordenwisseling hebben. Wat een maatschappij, wat een totalitaire dictatuur, ik weet hoe het zit, maar jij?

Inmiddels zijn we begonnen aan de verbouwing. De trap naar de zolder is geplaatst, de riolering aangepast, die zat nog op een septic tank en de afvoer naar de riolering van zolder. Tekeningen maken voor de vereiste vergunning voor Velux dakramen en de papier winkel met wat aanwijzingen van Fred, de timmerman die hier al 20 jaar actief is. Hout besteld in Luzy dus we kunnen zelf aan de slag.

Maandag 08-02-2021 hebben we bouwvergunning aanvraag ingeleverd bij de gemeente. Aangename verrassing, daar waren geen kosten aan verbonden. Het kan wel drie maanden gaan duren voor we de vergunning hebben, geen probleem want we moeten toch eerst nog wat bij sparen. Ook de papieren die elk jaar getekend moeten worden voor de SVB dat we nog leven werden gratis afgestempeld door de burgemeester de ‘Marie’.

We zijn nu voortvarend aan het timmeren gegaan, eerst rond het trapgat want dat is best link zonder afscherming. De scheidingswanden voor de slaapkamer en badkamer / sauna staan al. Schuine kanten voor het dak ook deels.

Volgende  maand gaan we weer plantjes voor zaaien in de kas, deze maand was veel te koud, het voorjaar breekt hier al snel aan weet ik inmiddels.

In de wereld moeten nog wat zaken opgeschud worden zodat mensen weer durven te reizen. Er moet snel een einde komen aan het hoax virus dat helemaal niet bestaat. Maar dat is voor velen een brug te ver terwijl wij dit reeds ontdekt hadden op gezondheidsradio in september 2009 !!

zolder schiedingswanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *