dé Verbouwing (huisje in de Morvan)


Aangekomen in 2021, het werk op de tuin ligt stil in de winter, we zijn net weer uit de tweede lockdown / confinement van de nep crisis. We hebben een timmerman in de hand genomen om een trap te zetten. Voor die klus hebben we geen gereedschap. Die komt half januari langs om de klus te klaren. Hij schakelt ook het lokale klusteam in om de riolering aan te passen, die zat pas gedeeltelijk op de riolering en een ander deel op een septic tank. Tevens werd er een aansluiting voor de badkamer / toilet boven gemaakt. De timmerman adviseerde ook voor het aanvragen van de bouwvergunning die nodig was voor het plaatsen van Velux ramen. Tekeningen en een heel pak papier invullen. Met wat hulp van Google Translate en enkele avondjes werk lukte dat, … wonder boven wonder werd alles in èèn keer goedgekeurd en was de vergunning binnen 6 weken binnen, …. en gratis!!

Nu kon ik zelf aan het timmeren, hout bestellen bij de Scerie in Luzy, dat ging vlot, Geert zwaait daar de scepter en komt uit België, dus geen moeilijk Frans spreken maar lekker Bels klappen. Het hout is Douglas en wordt hier in de Morvan gekapt, geen tussenhandel en mooie prijzen.

Nu is het wachten op het plaatsen van de Velux ramen en het bijtrekken van de bankrekening voor we weer verder kunnen met gipsbeplating en isolatie, daarna kunnen we met de elektrische installatie aan de slag gedeeltelijk zelf en het belangrijkste door de vakman. Tussendoor is er ook weer veel werk op de tuin, maar dat is voor een ander verslag.

19-04-2021 zijn de drie Velux ramen geplaatst voor en achter

de “bouwtekening”
de badkamer / sauna begin juli 2021
overloop en links de studio 14-06-2021
Studio
Sauna / Badkamer
Zoldertje
21-09-2021 Velux lichtspot in de keuken | réalisé par Guénard Sebastien Facebook

2 thoughts on “dé Verbouwing (huisje in de Morvan)”

  1. Hallo ihr lieben,
    euere Baustelle sieht ja vielversprechend aus.Wenn der Lockdown vorbei ist würde ich euch gerne besuchen.
    Liebe Grüße Max

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *