Even een update van het ‘front’, …


Na in 2020 16 weken in confinement (lockdown) te hebben gezeten nog eens 4 weken extra met gesloten grens, daarna weer 8 weken confinement met vrije uitloop, reizen beperkt tot 10 km / later 100 km en 21 weken avondklok zijn we als trotse -zelf nadenkende -ongevaccineerde in de volgende fase terecht gekomen.

Tweederangsburger: We mogen niet meer in de grote winkels komen zoals LeClerc, Auchan etc en winkelcentra. De kroeg en restaurant zijn verboden, ook het buiten terras. We zijn beiden begonnen met Ivermectine preventief te gebruiken in augustus. Ons wekelijkse uitje, gezellig een pilsje drinken met vrienden is er niet meer bij. Da’s balen.

Echter van de ‘zomer’ en met de -soms onverwachte- visite was het reuze gezellig.

Ik ben sinds eins juli actief binnen het verzet, reeds drie maal deelgenomen aan de protestmarsen in Autun en ook op het podium gesproken met een Amerikaanse tolk, zo maak je weer nieuwe vrienden.

De tuin was dit jaar een stevige tegenvaller. Net als in 2020 was het confinement net op het moment dat je planten dient te kopen. Helaas, weer niet, het tweede jaar op rij. Stevige vorst in het voorjaar gevolgd door weken lang regen, wat beslist niet normaal is, maakte dat de vroege seizoensgroenen niet op kwamen, de bloesem aan de bomen bevroor en het lang duurde met de planten opkweken. De boontjes buiten werd daarna een droevig aanzicht, van de 14 courgette planten is er nu eentje waar vruchten aan zitten, de tomaten zijn nu nog niet te plukken. Bietjes, enkel boontjes en veel komkommers en snijbiet zijn al gewekt. De eerste aardappelen gerooid in de keiharde grond. De pompoenen, 8 planten 4 kleine vruchten. De bessen en druiven zijn allen gejat door een klein konijntje, we staan op de uitkijk tegen de kerst.

Hier een foto van 18-08-2021 van de tuin na een zomer die geen zomer genoemd mag worden voor Franse begrippen. Bijna elke week regen gehad, wat een verschil met normaal. Dat was wel duidelijk, de fransen spreken er ook over, een zeer abnormale zomer.

We hebben ondanks alle bangmakerij voor een seizoensgriepje (COVID) toch nog enkele bezoekers gehad en krijgen er nog enkele, als het allemaal doorgaat. Dan gaan we weer wat leuke plekjes bezoeken met eigen versnaperingen en de thermoskan mee voor de koffie en thee.

De verbouwing ligt op schema, nog wat kleine dingen en het doel voor de komende winter is gehaald, betere isolatie van het huis want het was best koud en de zolder was net rond het vriespunt, daar valt niet tegen op te stoken.

Wat het najaar gaat brengen, ik heb er al wel een idee van maar dat kunnen jullie via de dotcom.radio podcast volgen met de laatste nieuwtjes van ‘het front’, en verder veel luisterplezier bij zydecajun.radio.fm

In de badkamer / sauna ligt nu de geïsoleerde vloer die het beneden warmer gaat houden. Het plafond en isolatie hebben we ook in de wanden zitten, afgeschermd met folie voor het vocht.

In de studio is bijna alles klaar, stroom nog aansluiten in de meterkast (najaar door een elektricien), vensterbank, schijfdeur en de wanden witten.

In de grote slaapkamer wordt na de vakantie nog een lichtschacht gemaakt voor extra daglicht in de keuken waar we anders in de winter heel de dag met het licht aanzaten. Hier ook nog de vensterbak, plamuur werkzaamheden, witten en de inloopkast maken.

Tenslotte hebben we de zoldervloer na isolatie en plastic folie voorzien van een vloer met schotten, oude pallets en hier en daar nog wat triplex platen die hier op zolder lagen. Er is inmiddels geen stukje timmerhout in huis meer te vinden. Onder de dakleien hebben we tenslotte nog aluminium bubbel folie bevestigd. Nog een extra rol en dan is die klus ook weer klaar. Tenslotte hebben we nog twee rollen vloerbedekking en een vloerkleed als extra afwerking / isolatie.

Alles bijeen best een hele klus die we geklaard hebben naast een fulltime onbezoldigde baan als burgerjournalist in oorlogstijd.

Mijn eerste quote op rijm in het Frans

Les nouvelles absorbé
L’expert a recommandé
Avec logique, … Analysé
Les esclaves, … Fasciné
Les mesures adéquates, … Activées
La propagande, … Raffinée
La vaccin génétique, contre-nature … et brevetée
Par conséquent, je choisis -volontairement- pas de … vacciné.
Nous aimons tous notre … liberté


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *