Gitaarspel & gezang in de Morvan


Met de herfst al weer naderend moet binnenkort de dagelijkse korte broek weer opgeborgen worden, elke dag klussen op de tuin en in huis, dus wassen was een zinloze zaak, na een uurtje zag je daar niets meer van. Na de heerlijke week met Anne-Marie en Sander waar we zelf ook het vakantie gevoel hadden en eens tijd konden maken wat van de prachtige Morvan te zien was het weer tijd om te klussen.

Toen we hier in februari aankwamen merkten we al gauw dat het in de huiskamer kouder was dan in de woonkeuken. In de keuken brandde de houtkachel overdag en s’avonds verhuisden we naar de woonkamer en ging daar de houtkachel & de TV voor Letty aan, ik bekijk wel wat leerzaams op de laptop met de rug naar de TV. Onder de kamer liep de grote kelder dus aan het isoleren van het plafond van de kelder moest wat gebeuren nog voor de winter. Die klus is inmiddels klaar en alles weer opgeruimd.

plafond isolant du sous-sol

Nog net niet helemaal klaar met deze klus kwamen Niels met zijn vriendin Hedy langs. Ze verrasten ons met hun plannetje voor ons te gaan koken en daar deden ze na een bezoek aan Le lac de Pannecière boodschappen voor in Château Chinon. Daar was voor hen gelukkig ook nog een terrasje open want het toeristen seizoen is voorbij en ondanks de temperaturen dik in de 30 graden hebben veel ondernemers er in dit surrealistische 2020 het bijltje er bij neer gegooid, tijdelijk of voorgoed gesloten.

In de avonduren kwam de gitaar te voorschijn en in t-shirt zaten we de eerste avond tot kwart voor een te spelen en zingen. De tweede avond besloten we dit te beperken tot 12 uur al vonden de buren het niet erg. In tegendeel, ze konden deze spontane gezelligheid wel waarderen in de sombere tijden zoals buurman Phillip me vertelde toen ik vroeg of we geen overlast veroorzaakt hadden.

Niels travaillant dans la cuisine

Na de spontane kookkunsten, het smaakte heerlijk, bood ik van onze kant aan om nog een dagje langer te blijven. Lekker genieten van de zon, een fikse wandeling van 3 uur, waarvan de helft door de dichte bossen. s’Avonds ons wekelijkse uitje naar Tanja en Ruud in Saint Didier sur Arroux waar die ze een brocante en antiek handel runnen met daarbij een schitterende ’thee’ tuin of elke vrijdag het steeds weer gezellige immigranten cafe met Hollanders, Belgen en soms andere nationaliteiten.

Notre café Le vendredis soirs avec pizzas et burgers a emporter de Le Manuia à St. Didier sur Arroux

Geplaatst door Brocantique Maison Bariolée op Zaterdag 27 juni 2020

En ook daar kwam de gitaar erbij tot verrassing van de aanwezigen, ..

Spontane jamsessie op ons terras gisteravond. Met dank aan Niels en Henk: Was super!!

Geplaatst door Tanja Zuydwijk op Zaterdag 19 september 2020

Hier nog even de reactie die Niels poste op de website, …

Na een voorspoedige reis vanuit Raamsdonksveer naar Henk en Letty, kwamen we aan bij hun Franse woning. Het ligt hier als een ‘Hollands’ pareltje in de deze wijk met weinig opvallend kleurige huizen; met de rood geverfde luiken, viel het ogenblikkelijk op.
Meteen begonnen de hoogdravende gesprekken weer, zoals ik Henk niet anders ken, vanuit de kroeg in Geertruidenberg, waar zijn stemgeluid destijds de harde muziek moeiteloos overtrof. Hoe anders is het hier, de stilte, het zonrijke decor van Midden-Frankrijk, de bergen en de bossen. Weer naar huis gaan, de gedachte alleen al, vervaagde allengs, niet in het minst door de gezelligheid, de wijn, de omgeving en het zalige eten dat we gezamenlijk bereidden.

Frankrijk is altijd bijzonder, het hier verblijven, een voorrecht.

– Niels

De volgende klus die op het programma stond was een afdak boven de IBC containers, het zijn er nu twee maar er komt er nog een bij, om regen op te vangen voor de tuin. Verschillende zaken zijn dit haar mislukt door een gebrek aan water, dat gaat me niet meer gebeuren volgend jaar.

In de boomtak die we als hoekpaal gebruikten hangt de vleermuizen kast van Sander

Ik zag aan de stront dat de vogels net binnen in de tunnelkas de rand van de kweekkast gebruikten om te schuilen voor de regen. Daar hebben we een plank op de rand van de IBC’s voor gelegd zodat ze daar een schuilplekje hebben. Op naar de volgende klus

3 thoughts on “Gitaarspel & gezang in de Morvan”

 1. Jonge vitale mensen hebben nauwelijks last van corona. Gezonde ouderen ook niet.
  Met onderliggend lijden kun je sterven aan het onderliggend lijden bij corona er boven op. Zelden aan corona aan zich.

  Het meest ernstige gevaar ligt in de besmetting door staatspropaganda. Daarom moeten de bronnen van de besmettingshaarden uitgeroeid moeten worden. Waar zijn deze bronnen te vinden? Oh, u kende deze bronnen al: Bilderberg, WEF…

  Ah, u van dit kabinet wist dit reeds. Waarom geheim houden?

  Wel, we zijn besmet geraakt met het leugenvirus door vele handen te schudden,
  niet door de handen uit de mouwen te steken, niet door kennis of kunde, maar wel kennissen! We hangen maar wat te bungelen aan dunne draadjes en zijn eigenlijk nietszeggend.

  Nu begrijp ik het, jullie zijn onschuldig en jullie hebt geen stemmen, maar jullie worden bediend: door een stemmachine!

  Complotdenkers daar in de Morvan!

  Groet uit Lespinassiere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *