Huis te Koop centrum Geertruidenberg

Waarom is ons huis eigenlijk te koop nadat we er veertig jaar samen in wonen en ik met mijn moeder, broer en zus daarvoor al vanaf 1958? Al lang wilde ik een groot stuk land om Permacultuur te gaan doen, eenvoudig uitgelegd een eetbaar bos. Dat bleef een droom totdat ik in de zomer van 2017 groen licht kreeg (lang verhaal). In augustus kregen deze plannen meer gestalte en ons huis werd te koop gezet. Ik ga met pensioen en we vertrekken naar Frankrijk.


Hoeveel huizen zijn er in het centrum die een lage energierekening scoren? De meeste huizen hebben de energieslag nog niet gemaakt. Gelukkig staat de woning juist gepositioneerd om zonnepanelen te mogen plaatsen aan de achterzijde. Met het zo bepaalde historische stadsaanzicht is dat aan de voorzijde van het huis niet mogelijk.


Huis uit de verkoop gehaald september 2019

1 thought on “Huis te Koop centrum Geertruidenberg”

  1. Het afgelopen jaar kwamen een paar mensen het huis bezichtigen die de energie rekening niet zo belangrijk vonden, … nog niet dacht ik toen. Dit lezen we op het CBS vandaag.

    Huishoudens betalen in 2019 meer voor energie. Met de nieuwe tarieven van januari 2019 komt de gemiddelde jaarlijkse energierekening uit op 2 074 euro, 334 euro meer dan een jaar geleden bij hetzelfde verbruik. Bijna de helft van deze stijging komt door de hogere energiebelasting. Dit meldt het CBS. Daarvan gaan vele euro’s belasting worden om iedereen te dwingen van het gas at te gaan. Een vooruitziende blik is wel handig als je een huis gaat kopen. Onze energie rekening was in 2018 756 euro en dit jaar is het voorschot 708 euro. Zo’n 1.000 euro minder als het gemiddelde van 2018. Lees verder https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/07/energierekening-334-euro-hoger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *